Engelliler için pedal çevirdiler

TAKİP ET

Urfa Bisiklet Topluluğu üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi. Engellilerin de katıldığı etkinlikte, topluluk üyeleri engellerin bedende olmadığı mesajını verdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şanlıurfa'da çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Urfa Bisiklet Topluluğu üyeleri de pedal çevirerek farkındalık oluşturdu. Farkındalık oluşturma etkinliğine engelliler de katıldı.

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Urfa Bisiklet Topluluğu Mehmet Aslan, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekebilmek adına bisiklet turumuzu gerçekleştirdik. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün değil, karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir. Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, 'Engel bedende değil, düşüncelerdedir' Kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun. Ayrıca bu etkinliğe destek veren Urfa Bisiklet Topluluğu üyelerine, Şanlı Görme Engelli Derneği'ne ve İbni Sina Derneği Şanlıurfa temsilciliğine çok  teşekkür  ederim." ifadelerini kullandı.



engelliler için pedal çevirdiler urfa bisiklet topluluğu üyeleri 3 aralık dünya engelliler günü farkındalık oluşturma etkinliği engellerin bedende olmadığı mesajını verdi