Engellilere engelsizler mani oldu!

TAKİP ET

Necmettin Cevheri Bulvarı üzerindeki kaldırımda engelli vatandaşlar unutularak çevre düzenlemesi yapılması, engelli vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Şanlıurfa merkez Necmettin Cevheri Bulvarı üzerindeki kaldırımda engelliler için yapılan engelli rampası engelsizler tarafından yapılan ilginç bir çalışma ile engellendi. Yaya geçidinden kaldırıma çıkılması için yapılan engelli rampasının bulunduğu alanda aydınlatma direkleri ve reklam panolarının konulması ile birlikte geçişler kapatıldı.

 

Engelli rampasından çıkan vatandaşı ilk karşılayan reklam panoları ve elektrik direkleri oluyor. Reklam panosu ile elektrik direği kaldırımı tamamen kapatması nedeniyle oradan engelli aracı veya bebek araçlarının geçmesi imkansız hale geliyor.

 

Her gün onlarca idareci ve kentin ekabirlerinin geçtiği güzergahtaki engelli rampasının, engelsizler tarafından kapatıldığını fark edilmemesi düşündürücü.

 

Engelli bireyler yapılan bu düzenlemeye idarecilerin sessiz kalması ve fark etmemeleri bizi derinden yaralamıştır. Bu haksızlığın ve duyarsızlığın biran önce giderilmesini talep ediyoruz dedi.

 

Kazalara davetiye



15 Temmuz delgeçlerinin yapımı ile inşa edilen kaldırımda, sonradan eklenen reklam panoları ve aydınlatma direkleri herkes için tehlike arz ediyor. Bölgeyi kullanmak zorunda olan engelli arabası, bebek arabası ve diğer vatandaşlar için tehlikeli olabiliyor. Kaldırımı kullanamayan vatandaşlar yola inip, direkleri geçtikten sonra tekrar kaldırıma çıkıyor. Akıcı bir trafiğin bulunduğu yolda bunu yapmak kazalara davetiye çıkarıyor.

 

urfa belediye yol kaldırım engelli