Erbakan tercihini yaptı! Ahmet Bahçıvan harekete geçti

TAKİP ET

Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye adayı olmasından sonra Ahmet Bahçıvan, 'Yeniden refahla geliyorum projeler dönemi başlıyor Urfa şaha kalkacak Urfa'ya sahip ol Urfalı. Urfa bizim' adaylığını duyurduğu paylaşımlarını sildi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

“BAŞKANIMIZA HOŞ GELDİNİZ DİYORUZ”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan sosyal medya hesabı üzerinden Gülpınar ile birlikte çekilen bir fotoğrafını paylaşarak “Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Başkanımıza hoş geldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz” ifadelerini kullanarak, Gülpınar’ın adaylığını duyurdu.

Kasım Gülpınar’ın ismi açıkladıktan sonra eski Şanlıurfa Belediye başkanı Ahmet Bahçıvan, daha önce sosyal medyada yaptığı adaylık paylaşımlarını sildi.

NE OLMUŞTU?

1994-2004 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Bahçıvan’ın ismi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Şanlıurfa’da Yeniden Refah Partisi ile adı gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan ile eski Şanlıurfa Belediye başkanı Ahmet Bahçıvan arasında ikili görüşme olmuştu. İkili arasında telefon görüşmelerinin yapıldığı ve Bahçıvan’ın Şanlıurfa’ya geleceği iddia edildi.

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan’ın “Unutmayın ki tarih hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar” diyerek geçtiğimiz günlerde adaylığını duyurmuştu.

Sosyal medya hesabı üzerinden YRP ile Urfa’ya geleceğini duyuran Bahçıvan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Projesizler Urfa’nın 20 yılını yediler, parsel parsel Urfa’yı sattılar bir belediye binası bile yapmadılar. Yeniden refahla geliyorum projeler dönemi başlıyor Urfa şaha kalkacak Urfa’ya sahip ol Urfalı. Urfa bizim.

“GERÇEK BİR DAVA ADAMI, HALİS BİR MİLLİ GÖRÜŞÇÜ”

Erbakan ise Ahmet Bahçıvan hakkında, “Gerçek bir dava adamı, halis bir Milli Görüşçü, Şanlıurfa Belediye başkanlarımızdan Ahmet Bahçıvan ile bir araya gelerek istişarede bulunduk. Nazik ziyareti için kıymetli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” demişti.

Fatih Erbakan’ın bu paylaşımına, Bahçıvan, “Biz inandığımız davaya koşarak gideriz, koşarak gidemezsek yürüyerek gideriz, yürüyerek gidemezsek sürünerek gideriz, ama davamızdan asla vazgeçmeyiz” cevap vermişti.

Ahmet Bahçıvan, bu paylaşımlarını hepsini sildi. Erbakan’ın ise Bahçıvan’la olan paylaşımları sosyal medya hesabında duruyor.

Yeniden Refah Partisinden Kasım Gülpınar Ahmet Bahçıvan