Erdoğan, Siverek'in yeni başkanını tebrik etti

TAKİP ET

Siverek'te bir kadın belediye başkan adayının seçimi kazandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlıurfa'da böyle bir adımın atılmış olması çok önemli. Bu sayının bu dönemde artması isabetli bir adım oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde “Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 86. Yıl Dönümü” programında Siverek Belediye Başkanı seçilen Ayşe Çakmak’ı tebrik ederek “Bugün burada olmasın isterdim” dedi.

İşte Cumhurbaşkanı’ndan açıklamalarının tamamı;
"Siverek’te boşalan belediye başkanı koltuğuna Ayşe Çakmak hanımefendi geçti. 2 üniversite bitirdi, 3. üniversiteyi de okuyor. Bugün yapılan seçim ile Ayşe Çakmak Hanımefendi 3. turda belediye başkanı seçildi. Seçim bitti. Onun da bugün burada aramızda olmasını istedim. Dün kendisini de davet ettik. Kendileriyle de görüştüm, görüşmeden sonra da kendilerini uğurladım" dedi.

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 86. Yıl Dönümü nedeniyle sözlerini sürdüren Erdoğan, "Bugün yapılan seçimle de muhalefet bir şeyler yapmaya çalıştı ama 24 oy ile Ayşe kardeşimiz kazandı. İnşallah ilk il başkanlığı toplantımızda Ayşe hanımında aramızda olur. Kendisini de davet ettim. Şanlıurfa'da böyle bir adımın atılmış olması çok çok önemli. Onun için de bu sayının da bu dönemde artması isabetli bir adım oldu"