Eryazgan: Fiziken ve ruhen tükenmekteyiz

TAKİP ET

Hekim Birliği İl Temsilcisi Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, Birecik'te doktorlar adına yaptığı açıklamada, "Hekimler şiddet ile karşı karşıya kalırken yetersiz istihdamın ve yoğun sağlık talebinin karşısında fiziken ve ruhen tükenmektedirler. Birçok hekim bu süreçte emekliliğini istemekte, istifa etmektedir." dedi.

Birecik Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen sağlık çalışanları adına açıklama yapan Hekim Birliği Il Temsilcisi Dr Hacı Yusuf Eryazgan, “Sağlık sisteminin değişmesiyle halkımız nitelikli sağlık hakkına ulaşırken sorunlar yaşamakta, sistemden doğan sorunlar nedeniyle iş yükü artmakta olan hekimler sistemin olumsuzlukları ile çalışmak zorunda kalmaktadırlar” dedi.

Sağlık çalışanları kent genelinde farklı tarihlerde şiddet, ücretler ve çalışma saatleri nedeniyle greve gitti. Dün Birecik Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen sağlık çalışanları yoğun sağlık talebinin karşısında fiziken ve ruhen tükenme noktasına geldiklerini söyledi.

SİSTEM NEDENİYLE İŞ YÜKÜ ARTIYOR!

Özellikle ekonomi ve şiddet olayların değinen Eryazgan, mücadele programı başlattıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Sağlık sisteminin değişmesiyle halkımız nitelikli sağlık hakkına ulaşırken sorunlar yaşamakta, sistemden doğan sorunlar nedeniyle iş yükü artmakta olan hekimler sistemin olumsuzlukları ile çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

Bu olumsuzlukların başında gelen sağlıkta şiddetin yaşanmadığı tek gün geçmemektedir. Güvenli işyerleri ve etkili bir şiddet yasası için ivedilikle bir karar alınmasını bekliyoruz.
Hekimler şiddet ile karşı karşıya kalırken yetersiz istihdamın ve yoğun sağlık talebinin karşısında fiziken ve ruhen tükenmektedirler. Bir çok hekim bu süreçte emekliliğini istemekte, istifa etmektedir.Mesleğine yeni başlayacak olan arkadaşlarımız da yurtdışında çalışma olasılıklarını değerlendirmekte, ülkelerini terk etmektedirler.

“HEKİMLER TEMEL ÜCRETE DAHİ ERİŞEMEMEKTEDİRLER”

Bu yoğun emeğin karşılığında hekimler insanca yaşanabilecek temel ücrete dahi erişememektedirler.
Yoğun emek gerektiren bu çalışma düzeni ve ekonomik sorunlarımızla, bizler, artık sağlık veremez hale getirilen çalışma yaşamının sürdürülemez olduğunu ifade etmek istiyoruz. Aile hekimliği açısından da koruyucu sağlık hizmetinin ne denli önemli olduğunu pandemi sürecinde yakıcı bir şekilde hep beraber tecrübe ettik. Halkın sağlık hakkı mutlaka öncelenmelidir. Sağlık çalışanlarının talepleri ile halkın sağlık hakkı talebi birbirinden ayrılamaz.

Bizler; hekim sendikaları olarak örgütlerimizle birlikte bir mücadele programı başlatıyoruz.  Hekimlerin ve diş hekimlerinin gelirlerinde düzenleme içeren ama; onlar arasında dahi eşitsizlik yaratmayan bir yasa tasarısın ivedilikle meclisimize getirilmesini bekliyoruz.”
 

Birecik Devlet Hastanesi Hekim Birliği İl Temsilcisi Dr. Hacı Yusuf Eryazgan Şanlıurfa