Eş Başkan Yazar'dan işe alımlarla ilgili açıklama!

TAKİP ET

Ceylanpınar Eş Başkanı Rahşan Yazar, gelen ödeneğin personel giderlerini karşılayamadığını paylaşarak, belediyeye işçi alımları gibi bir durumun şu an için gündemlerinde olmadığını açıkladı.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oyların çoğunluğunu alan DEM Parti Eş Başkanları, Av. Uğur Kahraman ve Av. Rahşan Yazar Ceylanpınar Belediye başkanı oldu.

Geçtiğimiz günlerde eş başkanlar Ceylanpınar Belediyesi’nin mali tablosunu paylaştı. Paylaşılan mali tabloda “Belediye bünyesinde çalışan memur, sözleşmeli ve diğer personellerin toplam giderleri 19,478,942 bin TL’dir. Ayrıca İller Bankasından gelen gelir ise 17.613,033 TL'dir. Bu doğrultuda, belediyenin geliri, giderlere yetmediği gibi belediyenin hiçbir şekilde farklı bir gelir kaynağı da söz konusu değildir. Bu kapsamda 1 Milyon 865 Bin TL açığımız bulunmaktadır” denildi.

Eş Başkan Yazar, sosyal medya hesabından belediye bünyesinde çalışan personellerin sayısını paylaştı. Yazar, personel sayısının fazla olmasından dolayı işe alımların ileriki zamanlarda çalışmaların olacağını bildirdi.

“PERSONEL SAYISI BİLE İHTİYACIN ÇOK ÜZERİNDEDİR”

Yazar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemiz bünyesinde mevcut halde 63 memur, 3 sözleşmeli memur, 27 daimî işçi ve 257 şirket personeli bulunmaktadır. Hal böyle iken, mevcut personel sayısı bile İhtiyacın çok üzerindedir.

Gelen ödeneğin personel giderlerini karşılayamaması da bu durumu ortaya koymaktadır.

Bu nedenle işçi alımı şimdilik gündemimizde yoktur.  İlerleyen aylarda personel alımı konusunda çalışmalarımız olacaktır. “

Ceylanpınar Eş Başkanı Rahşan Yazar