Eşbaşkan adayları gece gündüz demeden seçime hazırlanıyor

TAKİP ET

HDP, çok iddialı olduğu Urfa genelinde 31 Mart yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eşbaşkan adayları gece gündüz demeden merkez ve kırsal mahallelerde halkla buluşmaya devam ediyor.

HALFETİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa ilçelerindeki çalışmalarını devam ettirdi. Seçim çalışmaları kapsamında Halfeti ilçesi Argıl mahallesinde esnaf ve yurttaşları ziyaret eden HDP'nin ilçe belediyesi eşbaşkan adayları Emel Çiftyürek ve Abdurrahman Çiftçi, destek istedi. Halktan ilgi gören adaylar, Argıl'ın tercihin hep özgürlükten ve kendisini yönetmekten yana kullandığını, bu seçimlerde HDP'ye destek sunacaklarını ifade ettiler. Belde sakinleri de, geçmişi tekrarlayacaklarını ve HDP diyeceklerini söylediler.

CEYLANPINAR

Ceylanpınar'da da 31 Mart yerel seçimleri kapsamında ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde HDP'li adaylar halkla bir araya geldi. HDP’nin Ceylanpınar eşbaşkan adayları Mehmet Ali Kahraman ve Narin Gezgör, kırsal mahalle ziyaretleri kapsamında Altınköy, Yeşiltepe, Han mahallelerini ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya geldi. Mahalle toplantıları şeklinde yapılan çalışmalarda, yurttaşların sorunlarını dinleyen adaylar, HDP’nin Ceylanpınar projelerini anlattı.



SİVEREK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siverek belediye eşbaşkan adayı Turan Tüysüz ve beraberindeki HDP yöneticileri Karacadağ tarafından bulunan Kümetaş, Karpuzcu, Çiftlik, Modan, Subaşı, Metbağcılar, Yeniköy, Gresor, Kulu, Dügerin ve Aşit mahallelerini ziyaret ettiler. İlk olarak Modan mahallesini ziyaret eden HDP heyeti burada yurttaşların sorunlarını dinledi. Su sorunu yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri çözüm istediler. Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyen yurttaşlar, genel olarak hayvancılıkla uğraştıklarını, işlerinin çok kötü olduğunu söylediler.

Diğer mahalleleri de ziyaret eden HDP’lileri coşkuyla karşılandı. Yurttaşlar, bu seçimlerde HDP’nin kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Yıllarca sorunlarını belediyeyi kazanan diğer partilerin çözmediğini dile getiren mahalle sakinleri, yol, su sorunlarını en iyi HDP’nin çözebileceğine inandıklarını dile getirdiler. Yurttaşlar ile sohbet eden eşbaşkan adayı Turan Tüysüz, 21’inci yüz yılda suyun olmadığı yerlerin olmasının utanç verici olduğunu, bu utancın iktidar sahiplerine ait olduğunu dile getirdi.

HDP olarak sorun yaratan değil, sorun çözen bir anlayışa sahip olduklarını ifade eden Tüysüz, halka boş vaatlerde bulunmadıklarını belirterek, Siverek’in tüm sorunlarını halkla birlikte çözeceklerini ifade etti.

 

halkların demokratik partisi Şanlıurfa haberler son dakika