Eski bakan Urfa Değişim mikrofonlarına konuştu!

TAKİP ET

2011 ve 2015 seçimlerinde üst üste iki kez Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Faruk Çelik Ankara'da düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım Günleri Programında Ankara'daki organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şanlıurfa’da geçirdiği günleri unutmadığını söyleyen Faruk Çelik, 2023 seçimleriyle ilgili kaçamak cevaplar verdi. Şanlıurfa’nın genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten eski vekil Şanlıurfa’da nüfus oranının birçok ülkeden yüksek olduğunu da aktardı. Eski vekil Faruk Çelik Şanlıurfa Tanıtım Günleri, Şanlıurfa’da geçirdiği günler ilgili şu sözleri sarf etti.

“ŞANLIURFA’YA HİZMET ETTİĞİM İÇİN ŞÜKREDİYORUM”

Çelik, "Şanlıurfa'da çok güzel anılarımız geçti. Çok güzel günlerimiz oldu. Gözlerimi kapatıp 7 yıl geriye gittiğimizde çok acı bir şey tatsız bir şey hatırlamıyorum. İnsanların tatsız olarak bildikleri şeylerin bile sonradan ne kadar tatlı olduğunu şimdi görüyoruz. Dışardan Şanlıurfa'yı daha iyi tahlil ediyoruz. İşin içinde olanlar kıymetini bilmez. Misal adam Bursa’da oturuyordur fakat Uludağ'a hiç çıkmamıştır. Şimdi Urfa'dan vatandaş Bursa'ya geldiğinde Uludağ’a çıkar önce. Bu durum Urfa içinde geçerlidir. İnsan bulunduğu ortamın kıymetini ancak ayrıldıktan sonra bilir. Urfa gerçekten değerli kıymeti bilinmesi gereken bir şehir.  Bana Şanlıurfa için hizmet etme şansı verdiği için şükrediyorum. Yaptığımız hizmetler konuşulduğu zaman çok daha keyif alıyor insan. Benim için Şanlıurfa siyaset bir laboratuvar gibiydi. Şanlıurfa bize çok şey öğretti. Bazen konuşuyorlar Şanlıurfa’ya neler verdik. Doğrudur devletin imkanlarıyla 5 yıl sonra sağlanacak imkanları 5 yıl önce vermiş olabiliriz. Şanlıurfa’da birlik ve beraberlik içerisinde nasıl yaşanacağını çok rahat görürsünüz. Ben siyasetçi arkadaşlara söylüyorum. Siyasette derinleşmek siyasette uzmanlaşmak istiyorsanız Şanlıurfa tezgâhında geçmeniz gerektiğini söylüyorum.

 

“ŞANLIURFASPOR İNŞALLAH BİRİNCİ LİGE ÇIKACAK”

Şanlıurfa bazı ülkelere göre daha fazla doğumu gerçekleşen nüfusu bakımdan fazla diyelim ki nüfus artışı Yunanistan’da 50 binlerde Şanlıurfa’da nüfus 60 bin üzerinde doğum var. Genç bir potansiyel var. Bunun spor bilim okul sanat gibi alanlarda ilgilenmesi önem arz ediyor. Bunlar için geçmişten şimdiye kadar önemli şeyler gerçekleşti bunlar önemli. Şanlıurfa Türkiye için bir şans. Şanlıurfaspor’un vazgeçilmeziyim bu yıl inşallah birinci lige merhaba diyeceğiz inşallah"

Haber Mehmet KIRVAR 

FarukÇelik Urfa Haberler Ankara Şanlıurfa