Eski ilçe başkanından Meral Akşener ve İYİ Parti açıklaması: "Akşener tabanın sesine kulak asmadı"

TAKİP ET

Eski Eyyübiye İlçe Başkan Cemal Koç, İYİ Parti ve Meral Akşener hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cemal Koç, İYİ Partinin seçimlerde oy kaybetmesini, Meral Akşener'in tabanın görüşünü almadan kararlar vermesine bağladı.

1993 yılından beri siyasetle ilgilenen ve 2018’de Eyyübiye İYİ Parti ilçe başkanlığı yapan Cemal Abdulreşid Koç,6 Mart’ta Meral Akşener’in ittifaktan ayrılmasının yanlış bir karar olduğunu ve bu kararın İYİ Partiye oy kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

Meral Akşener,31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceğine söyleyip ittifaklara kapıları kapatmıştı. Bunun doğru bir karar olmadığını savunan Koç, Meral Akşener şu anki Ankara kadrosu ile bir yere gelmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Şanlıurfa’da ,31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) adayının Mahmut Tanal, İYİ Partide ise Emin Yetim’in isminin geçtiğinin bilgisini verdi.

Şanlıurfa’da eğitim, ulaşım, işsizlik gibi sorunlarının olduğunu bu yüzden yerel seçimlerde halkın değişimden yana olmasını gerektiğini savunarak Urfa Değişim Mikrofonlarına konuştu.

“MERAL AKŞENER’E GÜVENDİK”

Yıllardır siyasetle uğraştığını ve İYİ Partide göreve nasıl başladığını aktaran Cemal Abdulreşid Koç, “1993'ten beri siyasetle ilgileniyorum. Meral Akşener öncülüğünde iyi Parti’yi kurmasıyla beraber Şanlıurfa'da AK parti haricinde gidebileceğimiz bir siyasi parti olmadığı için Meral Akşener’de herkesi kucaklayacağını, İYİ Parti'nin de herkesin partisi olabileceğini söylediği için ve bizi ikna ederek 2018'de İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Hasan Oğul, Koray Aydın'ın Urfa gelişiyle beraber İYİ Parti'nin Eyyübiye İl Başkanlığını üstlenerek kurucu ilçe başkanlığı yaptım. Bir buçuk yıl orada hizmet ettim” dedi.

300 BİN KİŞİ İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

6 Mart’ta Meral Akşener’in millet ittifakından ayrılmasını eleştiren Cemal Koç, “Millet ittifakı adı altında bir ittifak oluşturuldu. Partimizle beraber ittifaka katılmaya karar verdik. Ancak Meral hanımın 6 Mart’ta gece saat 12'de masadan kalkması ile beraber yaklaşık aldığımız duyumlara göre 300 bin kişi İYİ Parti’den istifa ettik. Meral Akşener’e güvendik kendi kafasına göre tabanın sesini duymadan görüşünü almadan gecenin bir saatine masadan kalkması çok yanlış. Bu hem Türkiye'ye hem de Meral Akşener destekleyenlere hakaret oldu.

“HALK, MERAK AKŞENER’E İNANMIŞTI”

Biz seçmen ve halk olarak kendilerine güvenmiştik o masayı devirmek gerçekten de onun haddine değildi. Sonra masaya döndü ama bizim 6 Mart gecesi birçok arkadaşımızla istifa ettik ve masaya geri dönmedik” açıklamasında bulundu.

CHP’DE MAHMUT TANAL, İYİ PARTİDE EMİN YETİM İSMİ KONUŞULUYOR

31 Mart yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin Şanlıurfa’daki adaylarını bildiren Koç, “Şu an 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'de kesin olmamakla beraber Mahmut Tanal ismi konuşuluyor. İYİ Parti’de ise Emin Yetim’in emeği olduğu ve MYK üyesi olduğu için aday olma ihtimali var” bilgisini paylaştı.

“OY DÜŞÜŞÜN SEBEBİ 6 MART’A MERAL AKŞENER’İN MASADAN KALKIP GERİ DÖNMESİDİR”

Meral Akşener’in masadan kalkmasından sonra İYİ Parti’nin oy kaybettiğini ve Akşener’e olan güvenin azaldığını söyleyen Koç, “2023 seçimlerinden önce anketlerde İYİ Parti’nin yüzde 20 civarında bir oy potansiyeli vardı. 6 Mart’tan sonra seçimlerde yüzde 7 oranına düştü. Bu düşüşün olmasının sebebi ise 6 Mart’a Meral Akşener’in masadan kalkıp geri dönmesidir. Meral Akşener şu an diyor ben fabrika ayarlarına geri dönüyorum. Fakat arkanda bir kitle ve sana güvenen insanlar olmadan bu şekilde konuşulamaz. Çünkü Meral Akşener kendisine olan güveni yaptıkları hareketlerden dolayı zedeledi. Biz kendi bütçemizle İYİ Parti’yi kurduk. İYİ Parti için çok çaba sarf ettik. Ama bizim ve tabanın sesini dinlemeden bu şekilde kararlar alması çok yanlış” şeklinde konuştu.

“MERAL AKŞENER, KARARLAR ARKASINDAN DURMAYAN BİR FİGÜR HALİNE GELDİ”

31 Mart yerel seçimleri ile ilgili konuşan Koç, “Meral Akşener 81 ilde kendi adayları da girecek ama hiçbir şey yapamaz çünkü seçmen nezdinde itibarını kaybetti. Birde sürekli masayı baltalayan ve aldığı kararlar arkasından durmayan bir figür haline geldi. Meral Akşener şu anki Ankara kadrosu ile bir yere gelmesi mümkün değil” dedi.

“CHP, SADECE KENTSEL SEÇMENDEN UMUT BEKLİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) sadece kentsel seçmenden umut bekleyerek iktidar olamayacağını ve Bülent Ecevit seçim politikasını açıklayan Koç, “CHP'nin de hataları var. Hataları ise sadece kentsel seçmenden umut bekliyor. Halbuki rahmetli Bülent Ecevit 1970'li yıllarında yüzde 42 ile iktidar olmuştu. Bu dönemde Karaoğlan lakabını almıştı. Bülent Ecevit kasketini takıp köylerde toz çamurda gezip tek başına iktidar oldu. Kırsal kesimin oyunu almadan hiçbir zaman iktidar olunamaz çünkü kentsel seçmen bir yere kadardır. Belirli bir yere gelir ama onu ötesinden sonrası yoktur” ifadelerini kullandı.

 

“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN YETERİNCE SESİ ÇIKMIYORDU”

Özgür Özel’in genel başkan olmasını değerlendiren eski Eyyubiye İYİ Parti ilçe başkanı Cemal Koç, "Özgür Özel, genç, teşkilatçı bir insan ve tabandan gelen biri. Ayrıca işin içinde ve işin ehli bir insan. Kemal Kılıçdaroğlu ise mülayim ve temiz bir başkan fakat kendisi mevcut iktidar karşısında ve Milliyetçi Hareket partisi karşısında sönük kalıyordu. 2 partinin siyasi söylemleri altında kalıyordu. Hatta yeterince sesi çıkmadığı konusunda halktan şikâyet geliyordu” söyleyerek iki siyasi lideri hakkında konuştu.

“HALK DEĞİŞİMDEN YANA OLMALI”

Şanlıurfa’da ki sorunlara değinen Koç, “Şanlıurfa'da birçok alanda sorunlar var bu yüzden Şanlıurfalılar değişiminden yana oy kullanmaları lazım. Gaziantep yanı başımızda ama Şanlıurfa’yla arasında dağlar kadar fark var. Şanlıurfa'da eğitim, sağlık, ulaşım ve turizm alanında çok büyük sıkıntılar var. Yanı başımızdaki komşumuz Antep'te bu sorunların çoğu yok. Oranın şartları daha iyi bir de bizim belediyelerimiz virane sadece bir billboardlarda resimlerini asıyorlar. Bu yüzden halk değişimden yana olup yeni kişileri deneyip görmeleri lazım” diyerek değişim yönünde oyların kullanılması gerektiğini savundu.

Cemal Koç Meral Akşener