Eski Urfa Vali yardımcısına yeni görev

TAKİP ET

2007-2009 yılları arasında Şanlıurfa Vali Yardımcısı olarak görev yapan ve şu anda da İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Çetin Oktay Kaldırım'a yeni bir görev verildi.

Önceki gün yayınlanan Valiler Kararnamesi ile birlikte Eski Urfa Vali Yardımcısı ve İşçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Çetin Oktay Elazığ Valiliği'ne atandı.

Çetin Oktay Kaldırım, 1974 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bayburt, lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi'nde 1998 yılında tamamladı.

Sırasıyla Samsun/Ayvacık, Siirt/Baykan, Gümüşhane/Torul Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2007 yılında Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'na atanan Çetin Oktay Kaldırım, 18 Eylül 2008 tarihinden itibaren bir yıl süreyle İngiltere Portsmouth Üniversitesi´nde Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında Yüksek Lisans Programına katıldı. Bu programı "distinction" ile tamamlaması akabinde 27 Temmuz 2009 tarihli kararnameyle Ürgüp Kaymakamlığı’na atandı.

2010'da Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine getirilen Kaldırım, geçen yıl  İçişleri Bakanlığında Vekaleten Müsteşar Yardımcılığına atandı, daha sonra aynı Bakanlıkta Hukuk Müşavirliği görevine getirildi (MURAT DOĞAN/RUHAAJANS)