Esnaftan Büyükşehir'e tepki!

TAKİP ET

Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafı, kamulaştırma kararıyla yıkılması gündemde olan çarşı için Büyükşehir Belediyesini protesto etti.

Kamulaştırma kararı ile yıkılmasına karar verilen Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafının tepkileri devam ediyor. Kendilerine yeni bir yerin tahsis edilmesini ya da dükkanların gerçek değerinin verilmesini isteyen esnaf pankartlarla Büyükşehir Belediyesini protesto etti.

Tarihi hanların siluetini kapattığı için Resmi Gazete ile yayımlanan "Cumhurbaşkanı Kararları" kapsamında yıkılması planlanan çarşı ile ilgili kamulaştırılma yetkisi de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Ancak bugüne kadar yıkım gerçekleşmedi.

İşyerlerinin yıkılması halinde mağdur olacaklarını belirten çarşı esnafı binaya pankartlar asarak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e tepki gösterdi.

Esnaf, “Esnafı muhatap almayan belediye başkanı istemiyoruz”, “Yıkan değil yapan belediye başkanı istiyoruz”, “Sayın Valimiz olaya el koyun”, “122 esnaf nereye gitsin başkan bize uygun yer ver” yazılı pankartlar astı.
 

Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafı Resmi gazete