Essum Aslan'dan Karaköprü'ye vakıf üniversitesi vaadi

TAKİP ET

Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan, Şanlıurfa'nın ikinci bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu, bu vesileyle belediye başkanı seçildiği taktirde Karaköprü'de vakıf üniversitesinin kurulması için mücadele edeceğini belirtti.

Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı olan Essum Aslan, adaylığı ile ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında Karaköprü ile ilgili açıklamalarda bulunan Essum Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çatı adayı olan Sebahattin Cevheri'ye de destek vereceklerinin altını çizdi.

'Karaköprü'ye bir anne şefkatiyle yaklaşacağım'

31 Mart Yerel seçimler için projelerini daha sonra açıklayacağını belirten Essum Aslan, "Karaköprü, havaalanından kente gelirken misafirleri ilk karşılayan ilçedir. Bu nedenle Karaköprü'nün önemi büyüktür. Bu nedenle Karaköprü'ye yeni bir vizyon kazandıracağız. İyi belediyecilik Türkiye’de nasıl yapılıyor, dünyada nasıl yapılıyor bunları inceleyerek başladık. Teknik ekip, iyi kadro önemli. Her zaman ekibimle yönettim, dolayısıyla belediyeyi de halkımızla birlikte yöneteceğiz. Yuvayı yapan dişi kuştur, ben inanıyorum ki Karaköprü’yü de bir anne kimliği ile, bir evlat kimliği ile, bir kız kardeş kimliği ile halk ile beraber planlayıp yöneteceğiz. Karaköprü'nün merkezine verdiğimiz önemi kırsalına da vereceğiz. Bu durumda öğrenciler için öğretmen, çocuklar için anne olacağıma inanıyorum. Her ne kadar Saadet Partisi'nden aday olsam da Karaköprü'nün tümünün oyuna, desteğine talibim." dedi.



Karaköprü'ye vakıf üniversitesi...

Şanlıurfa'da ikinci bir üniversiteye ihtiyaç olduğunu belirten Karaköprü Belediye Başkan adayı Essum Aslan, "Karaköprü, eğitim seviyesi yüksek olan bir ilçedir. Bu ilçe, diğer yerlere oranla daha çok gelişmiş ama öğrenciler açısında hareketsiz olduğunu görüyoruz. Bu nedenle buraya vakıf üniversitesinin yakışacağını düşünüyorum. Güvenilir bir vakfın buraya gelişinin teşvik edilmesi konusunda, kadroların oluşturulması konusunda ve ilçeye iyi bir vakıf üniversitesi kurulması konusunda mücadele edeceğim. Öğrencilerin olması o ilçeyi, o kenti kalkındırması demektir." şeklinde konuştu.



'Konuşmalarımız siyasetten uzak hizmet ağırlıklı olacak'

Ak Parti Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'yi de ilerideki günlerde ziyaret edeceğini belirten Essum Aslan, "Mahalli seçimlerde siyaset konuşmak doğru değildir. Konuşmalarımız siyasetten uzak bir şekilde hizmet ağırlıklı olacak. Bu konuda kadınlara yönelik de çok önemli bir projem var. Onu da önümüzdeki günlerde sunum şeklinde açıklayacağım." ifadelerini kullandı. 

Yanmaz: ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ sözünü belediyelerimize yazacağız

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı M.Niyazi Yanmaz ise "Yönetim kirliliği olan ülkemizde biz Saadet Partisi olarak ‘Çalıyorlar ama çalışıyorlar’ anlayışını şiddetle  reddediyoruz. Biz Refah Partisi döneminde belediyelerin girişine ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelası asmıştık ve yine kazanacağımız belediyelere asacağız. Oysa bugün gördüğümüz ‘manzara rüşvet alan da veren de memnundur’ mantığıdır, bunu şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Biz birbirimizin hasmı ve düşmanı değil, siyasi rakipleriyiz. Gireceğimiz bir yerel seçimdir. Savaş, harp ve istikrar mücadelesi değildir. Bu seçimlerin Karaköprü'müze, Şanlıurfa'mıza hayırlar getirmesini, kazasız ve belasız bir seçimler olmasını diliyorum. Karşımızda mücadele verecek Siyasi partilere ve başkan adaylarına başarılar diliyorum” şeklinde ifade etti.