Et fiyatlarında artış olmayacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, ülke genelinde birçok yerde et fiyatlarındaki artışın Şanlıurfa'da uygulanmayacağını söyledi.

Şarbon hastalığı söylentilerinin ülke genelinde birçok ilde et fiyatlarının yükselmesine neden olması vatandaşları tedirgin ederken Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, Şanlıurfa da bir et fiyatları konusunda herhangi bir artışın olmadığını söyledi.

Başkan Tumbul, ülke genelindeki gelişmelerin et fiyatları hakkında ileriye dönük bir zama etki edip etmeyeceğinin belli olmadığını söyledi.

Başkan Tumbul, “şu an için Et fiyatlarında artış gündemimizde yok. Kurban bayramından yeni çıktık. Ülke genelinde çok sayıda kurbanlar kesildi. Bu da kasaplık sektörüne iki aylık bir etki demektir.

Özellikle dar gelirli vatandaşların birçoğu kesmiş oldukları ya da kendilerine gelen kurbanları bir yıla bölerek tüketiyor.

Bu durum biz kasapları elbette ki etkiliyor. Buna istinaden şu anda et fiyatlarına olası bir fiyat yükselişi söz konusu olmadığı anlamına geliyor.”

“Ülkedeki Gelişmelere Bakacağız “

Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, ülke genelinde yaşanan gelişmelerin ilerleyen günlerde olası et zammı konusunda belirleyici olacağını söyledi.

Başkan Tumbul, şöyle devam etti; “bizler hiç zam olmayacak veya fiyatlar geriye çekilecek gibi söylentilerde bulunmuyoruz. Elbette ki ülke genelindeki gelişmeler belirleyici olacaktır. Bu duruma göre bizlerde Kasaplar Odası olarak yönetim kurulumuzu toplayacağız ve Şanlıurfalı hemşerilerimizin menfaatleri doğrultusunda esnaflarımızı da incitmeden daha sağlıklı kararlar almaya çalışacağız” dedi.

Şarbon Ciddi Bir Hastalık

Şarbon hastalığına değinen Kasaplar Odası başkanı Abbas Tumbul, hasatlığın ciddi bir boyutta olmasının fırsatçılara zemin hazırladığını belirtti. Başkan Tumbul; “Şarbon; bakteriyel bir hastalıktır ve ot yiyen hayvanlardan insanlara temas yolu ile geçmektedir.

Toprakta ve meralarda bulunabilen bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan şarbon zaman zaman ölümlü vakaların oluşmasına sebep olabilmektedir. Temas durumunda bulaşabileceği gibi solunum yolu ile bulaşması durumunda oldukça tehlikelidir.

Şarbon insandan insana bulaşmaz. Bu bakterin bulunduğu hayvanlarda temasta bulunulması veya o hayvanın etinin tüketilmesi durumunda bakteri kişinin vücuduna yerleşir. Fakat ne yazık ki, fırsatçılar olarak adlandırdığımız bazı kişiler bu durumu fırsata çevirip et fiyatlarını yükseltiyor.

Devletin yetkili mercileri bu konuda gerekli takipleri yaparak bu fırsatçılara meydan vermemeli. Gerekli cezai işlemleri bir an önce faaliyete geçirerek bu gibi art niyetli kişilerin ruhsatını iptal edip cezalandırmalıdır” diyerek sözlerine son verdi