"Et kararı 5 ay önce verilmeliydi!"

TAKİP ET

Et ve Süt Kurumu kuzu etine yüzde 25 indirim kararı vermesi vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Şanlıurfa’da ise kasaplar kararı olumlu bulduklarını bu kararın Kurban Bayramı’ndan öncesi verilmesi gerektiğini ifade ettiler. Kurban fiyatlarının yüksek olması nedeniyle çoğu vatandaş bu yıl kurban kesemedi.

Et ve Süt Kurumu mağazalarında satılan koyun, kuzu, toklu etinde yüzde 25'e varan indirimli satışlar dün itibariyle başladı. ESK’nın indirimli kuzu koyun eti kampanyasına göre, gövde kuzu 129,75 liradan yüzde 25 indirimle 98 liraya, kuzu pirzola 181,50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114,50 liradan 86 liraya satılacak. Bu karar Şanlıurfa’da kasaplar tarafından olumlu karşılandı. Kararın 5-6 önce alınması gerektiğini ifade ettiler. Vatandaş bu sene kurbanların pahalı olması nedeniyle kurban almakta zorlandı.

Şanlıurfa’da Et ve Süt Kurumu mağazası bulunmuyor. Ancak alınan kararın kasaplarda etkili olması bekleniyor. Kasaplar alınan kararın geç alındığını ifade etti.

Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanında esnaflık yapan kasaplar: “Bu kararın 5-6 ay önce alınması gerekiyordu. Kurban bayramında çoğu ailemiz evlerine et götüremedi.” İfadelerini kullandı.

“YEM FİYATLARI DÜŞERSE ET FİYATLARI DAHA DA DÜŞER”

Et artışlarındaki fiyatların artan yem fiyatlarından kaynaklı olduğuna değinen kasap Hüseyin Kahkeci: “Yüzde 25’lik indirim bana göre çok yerinde bir karar olmuştur. Yem fiyatları şu an hala çok pahalı, yem fiyatları düşerse et fiyatları da tabi ki düşecektir. Fakat et fiyatları şuan hat safhaya ulaşmış durumda ama devletimiz yerinde kararlar alıyor inşallah daha güzel kararlar alacaktır.” dedi.

“DEVLETİMİZ İLERİKİ SÜREÇTE DAHA GÜZEL HABERLER VERECEKTİR”

Sözlerini sürdüren Kahkeci şunları kaydetti: “Şu an kurban bayramından yeni çıktığımız için et satışlarında azalmalar var. Vatandaşlara şu an et alamıyor ama inşallah ilerleyen süreçlerde devletimiz vatandaşımıza daha güzel haberler vereceklerdir” şeklinde konuştu.

“BU KARARIN BAYRAMDAN ÖNCE VERİLMESİ LAZIMDI”

Vatandaşların daha uygun et yiyebilmesi için alınan kararı tam yerinde bulduğunu aktaran Kasap Ömer Köse: “Bu karar çok güzel oldu.  Böyle bir kararın bayramdan önce verilmesi gerekiyordu. Bayramda vatandaşlarımız gerçekten kurbanlık alırken çok zorlandı. Yine de çok geç kalınmış bir karar diyemeyiz. Bu karar tam yerinde bir karar olmuş diyebiliriz. Büyükbaşta fiyatlar gerçekten çok pahalı burada da düzenlemelerin olması gerekiyor.  Bizler tüm vatandaşlarımız et yiyebilsin diye elimizden geldiğince uyguna vermeye çalışıyoruz.  Büyük şehirlerde etin kilosu 140-150 lirayken biz şuan 100 liraya veriyoruz.  Kuzu etimizi 100 liradan dana etimizi 130 liradan satıyoruz.” İfadelerini kullandı.

et fiyatları kırmızı et et tüketimi Şanlıurfa