Evde kalmanın nesi zor geliyor!

TAKİP ET

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında yaşlılar başta olmak üzere vatandaşlara evde kalmaları uyarıları yapılmasına rağmen, birçok yerde bu uyarılar dikkate alınmıyor. Şanlıurfa'da da işi olmadığı halde caddelerde ve otobüslerde gezen yaşlıların sayısı bir hayli fazla olduğu görüldü. Vatandaşların bazı alışkanlıklarından vazgeçmeleri için yeni kararlar uygulamaya geçirildi.

Dünya için tehdit oluşturan ve Türkiye’de de vaka sayısı artan koronavirüs salgınına karşı birçok tedbir uygulamaya konuldu. Salgının yaşlı vatandaşlar için büyük risk taşıması nedeniyle başta yaşlılar olmak üzere vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. Ancak yaşlılar başta olmak üzere birçok vatandaş bu uyarıları dikkate almıyor.

 

Uyarılara rağmen yoğun ortamlarda bulunuyorlar

Koronavirüs salgınının yayılmaması için alınan önlemler kapsamında vatandaşların yoğun ortamlarda bulunmamaları konusunda da sürekli uyarılar yapılıyor. Bu nedenle alınan kararlar doğrultusunda okullar tatil edildi, yoğunluğun yaşandığı düğün salonları, eğlence mekanları, kıraathaneler, taziye evleri de kapatıldı. Bunun yanı sıra bazı AVM’ler kapanırken, bazı AVM’lerde de kısıtlamaya gidildi. Bu önlemlere rağmen birçok vatandaş yoğun ortamlarda bulunmaktan kaçınmıyor. Uyarıları dikkate almayan vatandaşlar birçok bölgede yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.

 

Asker uğurlama, piknik yapma, eğlence düzenleme…

Yoğun ortamlarda bulunmama uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar, bazı illerde otogara akın ederek asker uğurlama töreni düzenledi. Asker uğurlayan vatandaşlar yoğunluk oluşturduklarına aldırışı etmezken, öte yandan bazı piknik alanları da doldu taştı. Yapılan tatili fırsat gören vatandaşlar, koronavirüs salgınının yayılma tehlikesine de aldırış etmeden toplandıkları alanlarda mangal keyfi yaptı. Öyle ki bazı evlerde toplanan vatandaşlar eğlence gecesi düzenleyerek birlikte türkü söylediler. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntülere de tepki geldi.

 

Yaşlılara ücretsiz ulaşım iptal edildi

Şanlıurfa da dahil olmak üzere birçok ilde yaşlı vatandaşların uyarılara uymayarak toplu taşıma araçlarını yoğun olarak kullanmalarının önüne geçmek için 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım uygulaması askıya alındı.

 

Şanlıurfa’da tatil, gezme fırsatı olarak görüldü

Koronavirüs salgını nedeniyle Şanlıurfa’nın sokak ve caddelerinde eskisi gibi yoğunluk kalmaması sevindirdi. Ancak birçok yaşlı vatandaşın zorunlu işi olmamasına rağmen caddelerde gezmeleri ve parklarda dinlenmeleri olayın üzücü tarafı oldu. Öyle ki birçok aile de yapılan tatilleri fırsat bilerek gezmeyi ve akrabalarını ziyaret etmeyi tercih etti.

 

Kurallara uymayanlara karşı yeni kararlar alındı

Vatandaşların yoğun ortamlarda gezmemeleri uyarılarını dikkate almamalarına karşı İçişleri Bakanlığı tarafından yeni kararlar alındı. Piknik alanlarında sadece koşu ve yürüyüşe izin verilirken, mangal yakma gibi faaliyetlere yasak getirildi. Özellikle asker uğurlama konusunda önlemleri artıran İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine genelge gönderilerek asker uğurlama törenleri de yasaklandı.

 

Dinlenme alanlarındaki banklar kaldırıldı

65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklanırken, halen yasağa uymayan vatandaşların yoğun olduğundan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından da dinlenme alanlarında bulunan banklar kaldırıldı.



Urfa Değişim

evde kalmanın nesi zor geliyor! koronavirüs salgını önlemleri kapsamında uyarılara rağmen yoğun ortamlarda bulunuyorlar asker uğurlama piknik yapma eğlence düzenleme… yaşlılara ücretsiz ulaşım iptal edildi Şanlıurfa’da tatil gezme fırsatı olarak görüld