Evlat nöbetinin sembolü Çalıştay'da konuştu!

TAKİP ET

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ve zorla terör örgütüne mensup edilen ailelerin sembol ismi olan Ayşegül Biçer, Ankara'da  'TÜRKİYE'DE KADIN' Çalıştay'ında  konuştu.

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde 390 ailenin sembolü olarak evlat nöbetine başlayan ve akabinde çocukları dağa kaçırılan ailelerin öncüsü olan Ayşegül Biçer, verdiği amansız mücadele hakkında  Ankara'da  “TÜRKİYE’DE KADIN” Çalıştay’ında  kadınlara ve ailelere seslendi.

Verdiği mücadeleyle çocuğunu hain terör örgütünden kurtaran Ayşegül Biçer, evlat nöbetine son aileyi çocuğuna kavuşturana kadar devam edeceğini belirti.

Ayşegül Biçer katıldığı Çalıştay’da ailelere ve kadınlara şu sözler ile seslendi.Ankara/Polis Akademisi Cumhuriyetin 2. Yüzyılına girerken “TÜRKİYE’DE KADIN” Çalıştay’ına katıldık. Kendine güvenen, sınırlarını zorlayan ve hayatın her alanına dokunabilen KADIN dünde, bugünde ve yarında hep kutsal olacaktı

Bölgede oynanmaya çalışılan oyunları çok iyi biliyoruz. Çocukları kandırılarak zorla terör örgütlerine giden ailelerin aynı farkındalık ve bilinçle eğitilip irade cesaret evlatlarından istemeleri gerekmektedir. Bu olay doku gibi büyüyerek gittikçe terör örgütün sistematik olarak insan kaynağı şimdiden büyük zarar gördü. Terör ile mücadelede silahsız milyon dolarlar harcanmadan tamamen sosyo psikolojik olarak dünya ile nasıl mücadele edileceğini dünyaya göstermiş olduk. Bugün evlat nöbetinin 1374 nöbette bulunan 42 ailemiz evlatlarına kavuştu. Ama hala 348 ailemiz evlat nöbetine devam etmekte.  Bu yöntemin dünyada tek örneği Diyarbakır Anneleridir.  Bir anne dünyayı karşısına aldı mı gerisi zaferdir.

Bir kadın bir anne toplumda kadın meselesiyle ilgili konuşması gerektiğine inanıyorum. Kadınlarının güçlendirilmesinin seslerinin yükselmesinin kadınında sesi olduğu bir Türkiye  yaratmanın zamanı geldi. Kadınlar için daha güzel bir gelecek için caba sarf edelim. Aksi halde terör örgütü kadın ve cinsiyet ilgili söylemlerle kadınları ve kızları kandırarak terör örgütüne kazandırıp örgüt içinde işkence tecavüz ile gibi sorunlara maruz bırakılır.  Değerli konuklar her ne kadar evladıma kavuşmuş olsam da bu mücadeleyi bırakmış değilim.  Çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir.Son evladımızı terör örgütünün elinden alana kadar mücadelemizi son nefesine kadar sürdüreceğiz. “

Biçer Ayşegül Diyarbakır