Evren Sanayi sitesinde işyeri ve ulaşım sorunu

TAKİP ET

Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan, 'Bölgemizde en önemli problemler iş yeri sıkıntısı ve ulaşım sorunun çözülememesidir' dedi. İşyeri sıkıntısından dolayı çarpık yapılaşmanın olduğu alanda işyeri sıkıntısı gün gittikçe artıyor.

Ruhsatlı olarak bin üyenin kayıtlı olduğu Evren Sanayi Sitesi Kooperatifinde işyeri sıkıntısı nedeniyle çarpık yapılaşmalar artıyor. Büyükşehir belediyesi ile yapılan görüşmelerde Sanayi Siteleri için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

 

Evren Sanayi Sitesi içerisinde gelişigüzel kurulan dönerci, lokantacı ve kebap dükkanları en çok dikkat çeken alanlar oldu. Esnafın iddiasına göre, burada kurulan birçok işyerinin kaydı bulunmuyor.

 

“Site araç yükünü kaldırmıyor”

Özellikle sanayi sitesi içerisinde araç sayısının fazla nedeniyle sık sık trafik sorunu yaşandığını söyleyen esnaflar tır, kamyon, ağır iş makinası için imar planı biten 981 dönümlük alanda çalışmaların bir an önce başlatılıp bitirilmesini için yetkililere seslendi. Tır, kamyon ve ağır iş makinalarının sanayi sitesinden taşınması durumunda trafik bir nebzede olsa rahatlayacak.

 

“Kuzey batı çevreyolu bitirilmeli”

Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan, Çalışmaların devam ettiği kuzey batı çevreyolunun bir an önce bitirilip hizmete açılmasını istiyoruz. Yolun hizmete açılması ile beraber hem sanayimiz hem de Urfa’mız için trafik yükü hafifleyecektir. Sanayi giriş ve çıkışlarında kavşak düzenlemesi için Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Kavşak çalışmalarına bir an önce başlanıp bitirilmesini bekliyoruz” dedi.

 

“Yeni işyerlerine ihtiyaç var”

Sanayi sitesi içerisindeki işyerlerinin artık ihtiyacı karşılamadığına dikkat çeken Başkan Arslan, Esnafın yeni iş yerlerine ihtiyacı var. Esnaf büyük sıkıntı yaşıyor. Bölgemizde bazı dükkanlar kendi içerisinde 2-3 dükkana ayrılmış durumdadır. İş yerleri ile alakalı Fakıbaba döneminde, dönemin valilerinden Şükrü Kocatepe ve Şemsettin Uzun, esnafın şehir merkezinden taşınması noktasında önemli işler yaptı. Belediyemiz esnafın iş yeri ihtiyacını giderilmesi için bölgemizdeki hazine arazileri üzerinde Fakıbaka döneminde Emin İzol ve Habip Aslan’ın katkılarıyla 232 adet işyeri maliyetine esnafımıza yapıldı.  O bölgede aynı alan içerisinde 600 iş yeri planı mevcut olup, ancak mülkiyet sorunu nedeniyle konu yargıya taşındı. Mahkeme süreci bitmesi durumunda esnafın mağduriyeti de giderilecektir” ifadelerini kullandı.

 

Esnafa destek amaçlı işyerleri yapılacak

Nihat Çiftçi döneminde Büyük Alanlı’da 981 dönüm alan üzerine tır, kamyon, ağır iş makinası için kurulacak sanayi sitesinin imar planın bittiğine dikkat çeken Başkan Arslan sözlerine şu şekilde son verdi, “Bölge de imar alanı bitmiş olup mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’den alınarak esnafa bu amaçla iş yeri yapılacaktır. Tabi ki bu çalışmada Şanlıurfa TIR Kamyon ve Ağır İş Makineleri Kooperatif Başkanı Mahmut Çiftçi’nin emeği büyüktür. Mahmut kardeşimle ile birlikte çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlanacaktır” diyerek sözlerine son verdi.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim