Evren yerine, Ahi Evran önerisi

TAKİP ET

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Cüneyt Gökçe, Evren Sanayi Sitesi'nin isminin Ahi Evran olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağını belirtti.

Önemli isimlerin kendi alanıyla ilgili mekanlara verilmesi gerektiğini söyleyen Dekan Yardımcısı Dr. Cüneyt Gökçe, Evren Sanayi Sitesi'nin de isminin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. "Herhangi bir müesseseye isim verildiği zaman o verilen isim müessese ile biraz uygun olması gerektiği kanaatindeyim." diyen Dr. Gökçe, "Bir eğitimcinin ismi bir okula, bir askerin ismini kışlaya vermek daha uyumludur. Örneğin bizim Evren Sanayi Sitemiz var. Evren, askeri bir şahsiyettir. Dolayısıyla Evren Paşa'nın isminin özellikle bir sanayi sitesine verilmesi uyumsuz kalıyor." dedi.

 

Evren ismi, askeri müesseselere, kışlalara verilebilir. Ancak benim önerim, özellikle Şanlıurfa’mıza yakışır tarzıyla, bizim helal kazanç peşinde koşan, gerçekten esnaf özellikleri çok yüksek olan, dirençli olan esnafımıza yakışır bir tarzda olan sanayi sitesi bir esnaf yeridir, bir iş alanıdır. Buna uygun olan bir 'Ahi Evran' isminin daha çok yakışacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla benim teklifim, Evren Sanayi Sitesi, yine Şanlıurfa Ahi Evran Sanayi Sitesi şeklinde değiştirilebilinir. Bu çok zor bir şey değildir. Küçük bir karar ve ufak bir değişiklikle bu yapılabilir. Ayrıca eski ismi Evren ve Evran birbirine yakındır.



Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim

evren yerine ahi evran önerisi harran Üniversitesi İlahiyat fakültesi dekan yardımcısı dr. cüneyt gökçe evren sanayi sitesi Şanlıurfa