Eyüpspor – Şanlıurfaspor: 4-0

TAKİP ET

Trendyol 1.Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor, lig lideri Eyüpspor'a konuk oldu. Zorlu mücadelede Eyüpspor, Şanlıurfaspor'u 4-0 gibi net bir skorla yenerek liderliğini sürdürdü. Şanlıurfaspor ise rakibi karşısında varlık gösteremedi.

Bu yıl Trendyol 1.Lig’e yükselen Astor Enerji Şanlıurfsapor bugüne kadar istediği şekilde puan toplayamadı. Ligde kalmak için mücadele veren sarı yeşilli ekip lig lideri ile karşılaştı.

Eyüp Stadında Eyüpspor – Şanlıurfaspor karşılaşmasını Muhammet Ali Metoğlu yönetirken yardımcılığını Bersan Duran ve Suat Güz yaptı. Karşılaşmanın VAR ve AVAR hakemleri ise Koray Gençerler(VAR) ve Özgür Yankaya(AVAR) yer aldı.

EYÜPSPOR: 1. Berke Özer, 6. Robın Yalçın, 7. Mehmet Murat Uçar, 4. Luccas Claro Dos Santos, 88. Caner Erkin, 28. Taşkın İlter, 20. Recep Niyaz, 16. Alfredo Kulembe Rıbeıro, 23. Ahmed Kutucu, 99. Gıannı Salvatore P. Bruno, 40. Prınce Obeng Ampem

 Yedekler: 13. Muhammed Birkan Tetik, 92. Kubilay Anteplioğlu, 15. Uğur Demirok, 90. Metehan Baltacı, 91. Bekir Yılmaz, 89. Samet Çolak, 57. Melih Kabasakal, 77. Svıt Seslar 9. Mustafa Pektemek, 70. Mete Kaan Demir

ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR: 1. Erzhan Tokotaev, 3. Dıogo Aleksıs Özçakmak, 4. Urıe-Michel Mboula, 6. Adem Eren Kabak, 8. Cumali Bişi, 11. Barış Ekincier, 27. Mehmet Yiğit, 35. Al Hassan Toure, 61. Semih Karadeniz, 74. Mert Çapar, 93. Barış Gök

 Yedekler: 45. Aydın Bağ, 5. Pape-Alioune Ndıaye, 7. Abdullah Aydın, 9. Muhammet Arslantaş, 10. Olıvıer Thıll, 13. Godfred Donsah, 17. Enver Cenk Şahin, 21. Seyit Gazanfer, 52. Hüsamettin Tut, 66. Jospın Nshımırımana

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR:

Karşılaşmaya etkili başlayan Eyüpspor 6.dakikada Semih Karadeniz'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Eyüpspor karşılaşmanı ilk 20 dakikasında Şanlıurfaspor'a oranla daha çok atak oluşturan taraf iken sarı yeşilli ekip kontra atak ile ileri uca çıkmaya çalıştı.

24' Üst üste ataklar oluşturan Eyüpspor, Ahmed Kutucu'nun şık vuruşu ile 2-0 öne geçti. 

İkinci golden sonra kontrollü bir oyun tercih eden Eyüpspor soyunma odasına 2-0 üstünlükle girdi. Sarı yeşilli ekip ise maçta etkisiz kaldı.

Şanlıurfaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Adem Eren Kabak ve Semih Karadeniz oyundan alınırken Seyit Gazafer ile Abdullah Aydın oyuna girdi.

58' Şanlıurfaspor'da Mert Çapar yerine Olıvıer Thıll oyun dahil oldu.

İkinci yarıda etkili oyunu sürdüren Eyüpspor farkı açmak için Şanlıurfaspor alanında üst üste ataklar oluşturdu. Sarı yeşilli ekip ise rakibi karşısında etkisiz kaldı.

62.dakikada Gianni Bruno takımının üçüncü golünü penaltıdan kaydetti. 

63' Eyüpspor'da Recep Niyaz yerine Mete Kaan Demir oyuna giren isim oldu.

70' Eyüpspor orta alandan tek başına topu sürükleyerek Şanlıurfaspor defansını geçen Prınce Obeng Ampem takımını 4-0 öne geçiren golü kaydetti.

74' Şanlıurfaspor'da Barış Ekincier oyundan alınırken yerine Jospın Nshımırımana oyuna gire kişi oldu.

Sarı yeşilli ekip 75.dakikaya kadar rakibi Eyüpspor karşısında varlık gösteremedi.

Şanlıurfaspor deplasmanda Eyüpspor'a 4-0 yenilerek ezici bir skorla kaybetti. Sarı yeşilliler bu sonuçla birlikte düşme potasına düştü.

Eyüpspor ise emin adımlarla ligde liderliğini sürdürdü. 39 puana çıkan Eyüpspor 39 puana ulaştı.

Trendyol 1.Lig Şanlıurfaspor Eyüpspor