Eyyübiye'de ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden dolayı Şanlıurfa'da hasar gören binaların geç yıkılması hem vatandaşlar hem öğrenciler için tehlike arz ediyor.

Özellikle Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yusufpaşa Mahallesin 923 sokakta yan yana bulunan 3 binanın ağır hasarlı olması ve en işlek caddenin dibinde bulunması yoldan geçen araçları ve vatandaşlar için tehlikeye davetiye açıyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler Şanlıurfa’da bazı yapılara ciddi zararlar verdi. Özellikle Haliliye ve Eyyübiye ilçesinde bulunan 30-40 yıllık binalarda ağır hasarlar meydana geldi.

Depremin ardından 2 buçuk ay geçmesine rağmen ekiplerin çalışmalarını hızlandırmaması ve binaların yıkım çalışmalarının ağır ilerlemesi vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Her yüzlerce öğrencinin yanından geçerek okula gittiği sokakta alınan önlemler yetersiz kalıyor.

Yusufpaşa mahallesi 923.sokakta bulunan 3 yapının ağır hasarlı olması ve maliklerin binalardan eşyalarını çıkarması hem onlar için hem de dışarıda bina altından geçenlerin hayatını tehlikeye atıyor.  Güvenlik şeridinin de çekilmediği bina etrafında her gün onlarca araç gidip gelmesi ise binanın her an çökmesine neden olabilir.

Binanın hemen yıkılmasını isteyen vatandaşlar ise yetkili kişilerin bina etrafında tedbir alarak en kısa sürede yıkım çalışmalarını başlatmasını istediler.

 

Şanlıurfa Eyyübiye