Eyyübiye'deki çöp kokusu meclise taşındı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Eyyübiye'de yaydığı koku nedeniyle bölge sakinleri için ciddi bir sorun olan çöp merkezini Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşıdı.

Sürücü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde “Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi’nde,  kent merkezine yakın bir konumda bulunan çöp toplama alanı etrafa hastalık saçıyor. Şehrin tüm çöplerinin boşatıldığı alanın şehir merkezine yakın olmasından dolayı rüzgârın ters esmesiyle birlikte pis kokular mahalle aralarına ve çevre kırsal mahallelere kadar ulaşıyor. Bu şekliyle yurttaşlar enfeksiyon kaynaklı ciddi hastalıklara kapılmakta ve koku ciddi düzeyde insanları rahatsız etmektedir. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında ise oruç tutan yurttaşlarımız da ibadetlerini kusursuz yerine getirmek istemektedir. Bu hususta 1 dakika dahi kaybedilmeden hızla adım atılmadı elzemdir” ifadelerini kullandı.

Önergede şu sorular yer aldı:
“1. Eyyübiye’deki bu çöp alanını kaldıracak mısınız?
2. Yerleşim yerlerine bu kadar yakın ve kontrolsüz durumdaki çöp alanının çevreye hastalık saçtığından haberdar mısınız?
3. Çöplük alanının yakınında eğitim kampüsü olduğundan haberdar mısınız?
4. Ramazan ayında oruç ibadetinde bulunan yurttaşlarımızın bu kokudan dolayı zorlandıklarından haberdar mısınız?
5. Konu hakkında kamuoyuna bir açıklama da bulunacak mısınız?”
 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü