Eyyüp peygamber sabrı bile dayanmaz!

TAKİP ET

Merkez Eyyübiye ilçesinin Eyyüp peygamber caddesinde yıllardır devam eden trafik sorunu bulunuyor. İlçe sınırları içinde bulunan Harran kapı mezarlığından Eyyüp peygamber sabır makamına kadar olan cadde üzerinde yolun geniş olmaması ile beraber çeşitli nedenlerden trafikte gün boyu yoğunluk yaşanıyor.

Eyyüp Peygamber Caddesi üzerinde nüfusun yoğun olması ve caddenin geniş olmaması nedeniyle trafikte yoğunluk, sıkışıklık ve trafik kazaları ile sık sık gündeme geliyor. Yıllardır çözüm bekleyen cadde esnafı ve caddeyi kullanan sürücüler yetkililerden umutsuz olduklarını söylediler.



Temel sorun cadde genişliği ve park sorunu 

Eyyüp peygamber caddesi, bazı noktalarda çift şerit iken, bazı noktalarda tek şerit olarak hizmet veriyor.  Yaklaşık iki kilometrelik bir uzunluğa sahip olan caddenin bazı kesimlerinde yol genişliği beş ila altı metreye kadar düşmektedir. Bu dar yerlerde çift yönlü trafik akışı olması nedeniyle gün içerisinde trafik yoğunluğu oluşuyor. Caddenin dar kesimlerinde karşılıklı trafik akışı olduğu zamanlarda sürücüler genellikle karşı yönden gelen aracın geçişini bekledikten sonra yollarına devam ediyor.



Tıkanıklığa neden olan diğer sorunlarından birisi ise park sorunudur. Caddenin çift şeritli olan kısımları dahil tüm cadde boyunca yanlış yer ve hatalı park nedeniyle trafik yoğunluğu oluşuyor. Bölge daha önce yapılan çalışmaların sonuç vermemesi nedeniyle cadde kaderine terk edilmiş gibi duruyor. 



Esnaf ve sürücüler şikayetçi 

Cadde üzerinde esnaf olan vatandaşlar bu sorunun yıllardır devam ettiğini ancak gelen hiçbir belediye yönetiminin soruna kalıcı çözüm üretemediğini ifade ediyorlar. Bazı dönemlerde sıkı kontrol ve park yerlerinin belirlenmesi gibi çalışmalar soruna kısa süreli çözüm olsa da, temelli bir çare bulunamamıştır. Konu ile ilgili gazetemize konuşan esnaf kapsayıcı bir kamulaştırma çalışmasının yapılmadığını, mülk sahiplerinin ikna edilmesinin zor olduğunu ifade ettiler. Eyyüp Peygamber Sabır Makamına giden ana yolun bu cadde olduğu söylenen cadde esnafı hala çözüm beklediklerini aktardı.



Kültür ve Turizm Yolu çare olur mu? 

Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye İlçe Belediyesi iş birliğinde, Eyyüp Peygamber Caddesinin batı yönünde ve Eyyüp Peygamber caddesine paralel şekilde 25 metre yol genişliği, bin 535 metre yol uzunluğu bulunan yeni bir yol açma projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Basın biriminden aldığımız bilgiye göre; kamulaştırma yapılan konut sayısının 40 haneyi geçtiği ve geri kalan binalar için çalışmalar hızla devam ediyor. Yeni yapılacak olan bu yolun bölgedeki trafik sorununa çare olup olmayacağı ise zaman gösterecek. Bölge halkı yeni yolun Urfa turizmi için faydalı olacağını ancak Eyyüp peygamber caddesi için çare olmayacağını ifade ediyor. Bölgede yaşayan nüfusun yoğunluğunun bile bu cadde için fazla olduğunu ifade ettiler. 



eyyübiye ilçesi eyyüp peygamber trafik sorunu harran kapı mezarlığı büyükşehir belediyesi