Eyyüpoğlu Bakan Kirişçi ile görüştü!

TAKİP ET

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu pamukta yaşanan sorunları 7 maddelik bir rapor halinde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçiye sundu.

Pamuk hasadının başlamasıyla birlikte fiyatların düşük olmasından dolayı ne yapacağını kara kara düşünen çiftçiler Şanlıurfa Ziraat Odasından gelecek müjdeli haberleri bekliyor.

Çiftçilerin sorunlarını rapor şeklinde Bakan Kirişçi'ye sunan Başkan Eyyüpoğlu pamuk fiyatlarında yaşanan sorunun da çözülmesi için yoğun caba sarf ediyor.

Başkan Eyyüpoğlu, Bakan Kirişçi'ye sunduğu raporda pamuğun verimi 500 Kilogramdan 600 Kilogramaya yükseltilmesi, 1 lira 10 kuruş olan desteklemenin 2 liraya çıkarılması. Girdi maliyetleri art. Çiftçinin girdi yükünü hafifletilmesi gerektiğini söylerken maddeleri şöyle sıraladı."Verim ortalaması 500 den 600 e çıkarılmalı , 1 lira 10 kuruş olan desteklemenin 2 liraya çıkarılmalıdır. Girdi maliyetleri art. Çiftçinin girdi yükünü hafifletmemiz gerekiyor. Çukobirlike gereken desteğin verilip makul bir fiyat açıklaması gerekmektedir. Çiftçi tüccarların eline teslim edilmemeli. Ticaret borsasının lisanslı depolarında balyalı pamuk alımı için teşvik edilmeli.Şanlıurfada elektrikle pamuk sulaması yapan çiftçilerin kilogram maliyeti 17 lira cazibe sulama yapan çiftçilerin maliyeti 15 lira. Türkiye cumhuriyetlerinden gelen ipliğe kota uygulanmalıdır. Son zamanlarda elektriğe gelen yüzde 50 zamla birlikte birçok fabrika durdu birçoğu da durma aşamasına geldi. Çiftçilerimizin desteklenmeli, devletin gücünü yanlarında hissetmeleri gerekir. Aksi takdirde üretimden ziyade tüketime geçeriz."