Faciaya tepkiler devam ediyor

TAKİP ET

Konya'da tarım işçilerinin yaşadığı kaza nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Son olarak CHP Haliliye İlçe Başkanı Av.İbrahim Halil Alagöz konu ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Geçtiğimiz gün Konya’nın Yunak ilçesinde 5’i çocuk 7 tarım işçisinin hayatını kaybetmesine tepkiler devam ediyor. CHP Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz vahim olayla ilgili görüşleri gazetemize verdiği özel röportaj ile açıkladı. 

 

Alagöz sözlerine vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Ölenlerin çoğunluğun çocuk olmasının kendini ayrıca üzdüğünü ifade eden Alagöz ‘Bana göre vefat edenler cennetliktir, çünkü onlar ekmeğinin peşinde koşarken hayatını kaybetmiştir, dedi.

 

Ölüm var ölüm gibi, ölüm var zulüm gibi

 

Şanlıurfa’dan her yıl 400 binden fazla insanın çalışmak için Türkiye’nin farklı illerine gittiğini söyleyen Alagöz, Urfa’dan Türkiye’nin 48 iline mevsimlik işçiler gidiyor. Yaşadığımız şehrin bereketli toprakları dururken, burada çalışma imkanı varken insanlarımızın yollarda hayatını kaybetmesi zulümdür. Bir söz vardır derki ; Ölüm var ölüm gibi, ölüm var zulüm gibi. Bana göre bu ölümler de zulümdür. Kimse küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte evini barkını bırakıp başka illerde çalışmak için yollara düşmek istemez.Bu insanlara Urfa’da gerekli iş imkanları sağlamayanlar bu ölümlerin sorumlularıdır. Ceza hukukunda ihmal ile ölüme sebebiyet diye bir suç vardır. Ayrıca vefat edenlerin çoğunluğu çocuk ve bunlar gittiği yerlerde çalıştırılıyor veya çalıştırılmak zorunda bırakılıyor. Bu şekilde çocuk çalıştırmaya sebep olanlar ve mecbur bırakanlar da suçludur,dedi.

 

Tarımın dev ülkesi

 

Urfa’da tarım yapılabilmesi için yeterli koşulları var olduğunu söyleyen Alagöz ‘’ Avrupa ülkesi olan Hollanda güçlü bir tarım ülkesidir. Ama bir diğer adı ‘tarımın dev ülkesi’dir. Urfa kadar toprağı olmamasına rağmen tarımda lider olan Hollanda birçok ülkeye tarım ürünü ihraç ediyor. tarım ürünlerinin ihracı da dünya 2. si. Urfa’da tarım için gerekli toprak, su, güneş ve iş gücü bulunmaktadır. Şehrimizde bütün imkanlar varken insanlarımızın diğer illere gidip çalışması bir trajedidir. sözlerini ifade etti.

 

Fakıbaba’ya eleştiri

 

Daha önce Şanlıurfa Belediye Başkanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  yapmış, Urfa AKP milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’ya sözlerini hatırlatan Alagöz, sorumlulara tepkisini gösterdi: Ahmet Eşref Fakıbaba zamanında Urfa için ‘ Urfa kendi tarımının yanında diğer illere işçi göndererek ülke ekonomisine katkı sağlıyor, gurur duyuyoruz’  demişti. Ben şahsen gurur duymuyorum, utanıyorum, üzülüyorum. Urfalı birinin üstelikte tarım bakanlığı yapmış birinin bu sözleri doğru değildir. İnsanların kendi şehirleri dışında çalışmaya gitmesine artık bir çare bulunmalıdır... dedi.

 

urfa tarım işçileri chp halil alagöz facia