Fahiş fiyata karşı tarım marketleri

TAKİP ET

Daha önce '5 zincir marketin topladığı ürünlerle piyasayı altüst Ettiği'ni söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tarım Kredi Kooperatifleri'ne talimat verdiğini, ilk etapta 500 metrekarelik olacak şekilde 1000 market açılacağını duyurdu.

Türkiye genelinde gıda fiyatlarının fahiş derecede artması nedeniyle vatandaşlar alışveriş yapamayacak noktaya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 zincir marketin topladığı ürünler nedeniyle piyasanın altüst olduğunu belirttikten kısa bir süre sonra marketler üzerinde sıkı bir denetim başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  fahiş fiyatların önüne geçmek amacıyla Bin tarım kredi marketi açacağını bildirdi. Evinin yakınındaki Tarım Kredi Kooperatifi’nce açılan marketi ziyaret etti ve fahiş fiyatlarla mücadele için talimat verdiğini söyledi.

“FAHİŞ FİYATA KARŞI 1000 MARKET
Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yapan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve Kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar eşlik etti. Ürünleri inceleyip market arabasına koyduktan sonra Erdoğan "Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer. Bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Tabii süratle 500 metrekareden olmak üzere, Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız" dedi.

“VATANDAŞLARIN KESESİNE UYGUN OLACAK”
Vatandaşların kesesine uygun bir market olduğunu belirten Erdoğan, "Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum." diye konuştu.

Türkiye genelinde ilk etapta açılacak bin market ile fahiş fiyatların düşüp düşmeyeceği ise önümüzdeki aylarda belli olması bekleniyor.
 

Şanlıurfa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan