Fakıbaba ağır mağlubiyetin perde arkasını anlattı!

TAKİP ET

Şanlıurfalı  İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba yapılan 14 ve 28 Mayıs seçimleri hakkında alınan ağır mağlubiyetin perde arkasını tek tek anlattı.

Ak Parti’den neden ayrıldığından anlatmaya başlayan Fakıbaba, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da doğru aday olmadığını da ifade ettiklerini dile getirdi.

AK PARTİ’DEN NEDEN AYRILDIĞINI AÇIKLADI!

Ak Parti bünyesi altında siyaset yaparak ününe ün katan İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba seçimden kısa bir süre Ak Parti’den istifa edip İYİ Parti’ye geçmesini şu sözler ile açıkladı.”Özellikle 2002 fabrika ayarlarına dönmemiz gerekirdi ve bunun için, parti içerisinde ciddi mücadele ettim. O ayarlara dönülmediğini görünce de ayrılma kararı aldım.”

ADAY OLMAM DEDİ VE OLDU

Ak Parti’den ayrılma sinyalleri verdiği dönemde artık emekliye ayrılmak istediğini ve siyaset yapmayacağını söyleyen Fakıbaba verdiği karardan 180 derece nasıl döndüğünü şu sözler ile açıkladı.

Ahmet Eşref Fakıbaba,”Aslında şöyle oldu ben 2023 genel seçimlerinde aday olmayacaktım, emekli olmayı düşünüyordum. Meral hanımla iki kez yan yana gelip, görüştük ve bu görüşmeler 7 saat kadar sürdü. Meral hanım bir şekilde beni ikna etmeyi başardı, ona inandım ve hala da inanıyorum. Türkiye’de özellikle de Meral hanım ve İYİ Parti’nin bir çimento olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

KAZANMADIK YERİMİZDE SAYDIK DİYEMEDİ!

Yapılan Milletvekilliği seçiminde milletvekil sayısını artırmayan partisi İYİ Parti hakkında konuşan Fakıbaba, “Bu konuda haklılığımı da inşallah önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye görecektir. Açıkça söylemek gerekirse, istediğimiz sonuç olmadı. Biz daha yüksek bir sonuç bekliyorduk. Ancak bu bir yenilgi de değil. Çünkü mevcut milletvekili sayımız aynı kaldı, sayı düşmedi. Seçim sonucu bizim için yenilgi de değil, ama başarı da değil. “Şeklinde konuştu.

“TEK BAŞIMIZA GİRMEK İSTERİZ!”

2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin kendi çatısı altında seçime girmesi gerektiğini vurgulayan Fakıbaba“Cumartesi günü Sayın Genel Başkanımız bir daha seçildikten sonra, kurmaylarıyla nasıl bir yol izleyeceklerine dair oturup konuşacaktır. Ancak benim şahsi fikrimi sorarsanız, eğer biz Türkiye’yi yönetmeye kararlıysak, mutlaka ve mutlaka kendi adaylarımızla yola devam etmeliyiz, ittifaklarla değil. Sonuca karar verecek olan, yine Sayın Genel Başkanımız ve üst yönetim olacaktır. “ dedi.

“YAVAŞ VE İMAMOĞLU OLMASIYDI 48’DE ALMAZDI”

Seçime kısa bir süre kala Meral Akşener’in masadan kalkmasını değerlendiren Fakıbaba, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sahaya çıkmasaydı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 48’i dahi alamayacağını ileri sürdü.

Fakıbaba Millet İttifakının büyük bir hezimet yaşadığı seçim hakkında şunları söyledi.”Olan oldu, artık geçmişi konuşmanın bir anlamı yok. Kemal bey iyi bir insan, hoş bir insan ama seçilmediğine göre, demek ki seçilmeyecek bir adaydı. Seçime girdi ve kaybetti. Keşke kazanmış olsaydı, biz de sevinirdik ama demek ki hakikaten kazanamayacak bir adaydı ve bunu hep beraber görmüş olduk. Seçim öncesi İYİ Parti olarak kazanacak bir aday olsun diye çok direttik, ama bu söylediklerimiz yanlış anlaşıldı. Hala bazı tartışmalara bakıyorum, Meral hanım sanki Sayın Kılıçdaroğlu’nu yıpratmış gibi hava oluşturuluyor. Oysa Meral hanımın diretmesi olmamış olsaydı ve Mansur bey ile Ekrem bey sahaya çıkmasaydı, belki de yüzde 48’i bile alamayacaktı ve seçim ilk turda bitecekti. Meral hanımın çabasıyla seçim ikinci tura kaldı ve Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 48’i alabildi.”

Fakıbaba Meral Kemal İmamoğlu