Fakıbaba, Ak Parti'yi birbirine kattı!

TAKİP ET

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba istifa ettiği günden beri Ak Parti içeresinde sular durulmuyor.

Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye geçmesi ve potansiyeli bir seçmeni gücünü arkasına alması Ak Parti’de şimdiden gözleri korkuttu.

Yerel seçimlere 2 yıla yakın bir süre olmasına rağmen muhalefetin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için düşündüğü isim olan Fakıbaba olarak görülmeye başlandı.

Muhalefete kaleyi teslim etmek istemeyen Cumhur İttifakı, Fakıbaba’nın karşısına kimi çıkaracaklarını kara kara düşünmeye başladı.

İkinci bir İstanbul vakası yaşamak istemeyen Cumhur ittifakı, Fakıbaba’nın karşısına mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi çıkarması iddia ediliyor.

Bu iddiayı ortaya atan  Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu kulislerde Urfa Büyükşehir Belediyesi için Bakan Nebati’nin düşünüldüğü iddia edildi.

Terkoğlu, yazısında bakan Nebati için şunları söyledi.”AKP kulislerinde bir sürpriz iddia daha dolaşıyor. O da Urfa’daki yaraya, önümüzdeki dönem, Viranşehirli ağa çocuğu Nurettin Nebati ile ilaç bulunması. “Gözlerindeki ışıltı, Urfa’nın derdine derman olur mu” diye sorduğumda, 2015 Haziran seçimlerinde, Urfa’da birinci sırada aday olan Nebati’nin bir salon toplantısını anlatıyorlar. Sondan başa doğru adaylar kendisini tanıtırken, sıra birinci Nebati’ye geldiğinde, salonda neredeyse insan kalmamış.”

Sondakika Urfa Nebati Bakan Fakıbaba