Fakıbaba, GAP projesinin önemli adımlarını bir bir saydı

TAKİP ET

Şanlıurfalı İYİ Parti Ankara milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM Genel Kurulunda Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ilişkin önemli noktalara değindi.

Fakıbaba, “GAP Projesi tamamlandığında bölgenin insanları bütün avantajları elde edecek ve ileriki süreçlerde silahtan daha önemli tarım ürünlerini üretip, ihraç edecektir.” dedi.

Ankara Milletvekili Fakıbaba, konuşmasının devamında ise su ifadelere yer verdi:”

1.  Küresel iklim krizi nedeniyle tüm dünyada yaşanacak olan açlık ve gıda krizi sulu tarım neticesinde ülkemizde görülmeyecek. Aynı zamanda Ortadoğu ve Avrupa’ya gıda sevkiyatı yapılacaktır.

2.     Ceylanpınar, Hilvan, Siverek, Viranşehir ovaları da dahil olmak üzere 1.8 milyon hektar alan sulanmış olacaktır.

3.     Yılda 27 milyar kilovatsaat elektrik üretimi yapılacak ve gayri safi bölgesel hasılada yüzde 445 artış sağlanacak ve ortalama 4 milyon kişiye istihdam yaratılacaktır.

4.    Yılda 2 milyar 100 milyon dolar sulama getirisi, bunun yanı sıra 2 milyar 200 milyon dolar da enerji getirisi sağlanacaktır.

5.     Yılda tarımsal ürünlerin ithalatında harcanan 9 milyar dolar ülke içinde kalacaktır.

6.    Tarım çalışanları kendi memleketlerinde çalışacak, yollarda trafik kazasında hayatın kaybeden kardeşlerimizin can kaybı önlenmiş olacaktır.

Tarım işçilerinin problemlerinin olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu konuyla ilgili bizzat şahit olduğum sıkıntıları sizlere başka bir konuşmamda anlatmaya çalışacağım.

7.     DEDAŞ, nedeniyle zaman zaman Güneydoğu’nun bazı şehirlerinde jandarmayla çiftçilerimizin karşı karşıya getirildiği, hoş olmayan görüntüler ortadan kalkmış olacaktır.

Sonuç olarak saydığım bu nedenlerden GAP’ın bitirilmesi için yeterli kaynak aktarılmalı ve yatırımlara ağırlık verilmelidir.”

Fakıbaba, GAP projesinin önemli adımlarını bir bir saydı https://t.co/03812PrpRh#gapprojesi #kalkınma #istihdam #açıklama #milletvekili #proje METEOROLOJİK UYARI İstanbul Ece Ronay #SURGY@gap_idaresi@aefakibaba@dsigovtr pic.twitter.com/M0cI48K4pA

— Urfa Değişim Gazetesi (@urfadegisim63) December 16, 2023

Fakıbaba GAP projesi önemli adımlar