Fakıbaba oyunu Ak Parti adayına mı verdi?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da doktorluk yaparak kentte sevilen Ahmet Eşref Fakıbaba kısa sürede yıldızını parlatarak siyasi arenada boy göstermeye başladı. En son Ak Parti'den istifa edip İYİ Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba TBMM Sağlık Komisyonu için yapılan seçimde CHP'nin adayı Burhanettin Bulut olmasına rağmen Ak Parti'nin adayı Vedat Bilgin'e oy verdiği ileri sürüldü.

Ak Parti’de siyaset yaptığı süre zarfından parti içerisinde ayrıştırmalara ve partililerini küçük düşürme girişimlerinde de bulunan Fakıbaba daha sonra partiden istifa ederek İYİ Parti’ye geçti.

İYİ Parti’den Ankara Milletvekili seçilen eski kurt geçtiğimiz günlerde TBMM TBMM Sağlık Komisyonu için yapılan seçimde İYİ Partili Ankara Milletvekili Yüksel Arslan ile birlikte oyunu eski partilisinin adayı olan Vedat Bilgin’e verdiği öğrenildi.

Yapılan seçimde Adana Milletvekili Burhanettin Bulut aday olmasına rağmen Fakıbaba’nın oyunu Vedat Bilgin’e atması tepkileri de beraberinde getirdi.

Bülent Gürsoy yapılan seçim hakkında ortaya attığı iddia hakkında şunları söyledi.”Üzücü hareketler TBMM Sağlık Komisyonu için yapılan seçimde İYİ Partili Ankara Milletvekilleri Yüksel Arslan ve Ahmet Eşref Fakıbaba AKP’nin adayı Ankara Milletvekili Vedat Bilgin'e oy verdi. Arslan, “AKP adayına mı oy verdiniz?” sorusuna “Başka aday yoktu.” diyerek yanıt verdi. Arslan, Mansur Yavaş'ın özel kalem müdürüyken belediye gücüyle önseçimde 1. sıraya gelerek seçilmişti. İYİ Parti tabanında da büyük tepkiler oluşmuştu. Fakıbaba da AKP’den İyi Parti’ye transfer olarak aday yapılmıştı. Oysa, CHP’nin adayı vardı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’tu.”

Fakıbaba Doktorluk Ahmet Eşref