Fakıbaba, Urfa'da dengeleri yine değiştirdi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya gelmiş, geçmiş en iyi siyasetçilerin arasına ismini altın harflerle yazdıran Ak Parti'nin eski milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Parti'den istifa edip İYİ Parti'ye geçmesiyle siyasi dengeler tekrardan değişti.

AK Parti'den ve vekillikten istifa ederek İYİ Parti'ye geçen eski Tarım Bakanı Fakıbaba'nın parti rozetini Meral Akşener  bugün taktı. Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçmesi sonrası AK Parti'nin açık ara birinci çıktığı Şanlıurfa'daki oy dağılımının kısa sürede etkiledi.

ORC Araştırma tarafından Şanlıurfa özelinde yapılan son seçim anketinde ise İYİ Parti'deki yükseliş dikkat çekti. 2023 seçimlerine doğru geri sayım sürerken partilerin 'transfer' hamleleri de hızlandı. AK Parti'den ve vekillikten istifa eden Eşref Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçmesi kulisleri hareketlendirdi. Eşref Fakıbaba'nın AK Parti'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesi gözler memleketi olan Şanlıurfa'daki siyasi dengelere çevrildi. 2018'deki seçimlerde AK Parti yüzde 52,7 oy alarak açık ara birinci parti olmuştu. HDP yüzde 28,9; MHP yüzde 9,3; CHP yüzde 3,9; İYİ Parti yüzde 1,9 oy almıştı.

2023 seçimlere aylar kala araştırma şirketleri de harekete geçti. Son olarak ORC Araştırma tarafından Şanlıurfa'da gerçekleştirilen anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Sonuçlara göre 2018'deki seçimleri göre oy oranı yüzde 9.6 düşen AK Parti, yüzde 43.1 ile listenin başında yer aldı. HDP ise yüzde 21.1 oranla ikinci sırada yer aldı. Oyunu en çok artıran parti ise İYİ Parti oldu. İYİ Parti, oyunu yüzde 7 artırarak yüzde 8.9'a ulaştı. CHP ise yüzde 4.3 artışla yüzde 8.2'ye sahip oldu.

Sondakika Urfa