Fakıbaba: Urfa'yı yönetmek çok kolay

TAKİP ET

Şanlıurfa Tanıtım günlerinde Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, 'Urfa'yı esasında tanıtmak hem çok kolay hem de çok zor. Bana göre Urfa'yı yönetmek çok kolay, öyle zor bir olay değil' dedi.

Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri, tarihi ve kültürel güzellikleri 4 gün boyunca Ankara’da tanıtılacak. Tanıtım günlerinde gazetemizin mikrofonlarına konuşan Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba,

“Tanıtım günleri başarılı başladı. İnanıyorum ki Urfa’nın tanıtımda çok büyük katkısı oluyor. Urfa zor yönetilecek zor bir yer değil, ben 10 yıl belediye başkanlığı yaptım 10 yılda başhekimlik yaptım” ifadelerini kullandı.

“URFA’YI ESASINDA TANITMAK HEM ÇOK KOLAY HEM DE ÇOK ZOR”

Fakıbaba’nın konuşmalarının tamamı şöyle:

“Tanıtım günleri gerçekten çok başarılı başladı ve inanıyorum 4 günde çok başarılı bir şekilde devam edecek.  Özellikle emeği geçen başta vakıf başkanımız Kemal Paşa’ya arkadaşlarına ve bütün katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Bütün belediyeler burada onları kutluyorum. Yani Urfa’yı esasında tanıtmak hem çok kolay hem de çok zor. Urfa’yı tanıtmak için mutlaka yani misafirlerimizin Urfa’da yaşaması gerekir hatta ben hiçbir zaman böyle 1 gün 2 gün değil Urfa’yı tam yaşayabilmek için gelen misafirlerimizin en az 4 gün Şanlıurfa’da kalmaları gerekir diye düşünüyorum. Tarihin sıfır noktası, tarihin başlangıcı ve en eski tarımının dini ibadet yerlerinin Göbeklitepe’de yapıldığı bir yer onun için Urfa çok önemli yer,  bu tanıtımlar inanıyorum ki bundan öncede tanıtımlar olmuştu.

“URFA İNSANLARI MAZLUM, İNSANLAR SAMİMİ”

İnanıyorum ki Urfa’nın tanıtımda çok büyük katkısı oluyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Urfa’yı hakikaten tanıdığımı inanıyorum, mahalle mahalle, sokak sokak ilçe ilçe ve Urfa zor yönetilecek zor bir yer değil, ben 10 yıl belediye başkanlığı yaptım 10 yılda başhekimlik yaptım. Urfa insanları mazlum, insanlar samimi,  ciddi eğer olmayacak bir işi siz ona çok iyi anlattığınız takdirde sizden özür dileyip giden insanlardır.  Bana göre Urfa’yı yönetmek çok kolay, öyle zor bir olay değil.  

“URFA’YI SEVİYORUM, URFALILARI SEVİYORUM”

Bazen sıkıntılar olsa da aşamayacak problemler değil, inşallah ileriki dönemlerde bu problemleri de daha rahat aşacağımıza inanıyorum. Urfa’yı seviyorum, Urfalıları seviyorum. Urfa’da yaşamak gerçekten çok farklı bir olay, yani Ankara’dayız ama Ankara’yla Urfa’yı mukayese etmek tarihi bakımından kültürü bakımından çok farklı bir olay, yani Urfa’yı özlüyorum seviyorum Urfa’ya sevgimi ve saygımı hürmetlerimi iletiyorum.

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba