Faraç'tan listeler hakkında ince tespit 

TAKİP ET

Şanlıurfalı ünlü gazeteci Mehmet Faraç, YSK'ya teslim edilen muhalefet ve iktidar adayları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ünlü program sunucu ve duayen gazeteci  Mehmet Faraç yazdığı  köşe yazısında hem muhalefet hem iktidar partisinin aday listesine ateş püskürdü.

Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday gösterilen kişilerin partinin tüzüğüne aykırı tutumlar sergilediğini vurgulayan Faraç, CHP listesi hakkında “Çünkü PKK'lı, Hizbullahçı, FETÖ'cu, TESEV'ci, liboş, Atatürk düşmanı, dönek, rantiyeci, ikiyüzlü, her tür şaibeli isim var listelerde...” ifadesine yer verdi.

AK PARTİ’Yİ DESTEKLEYEN BİRÇOK AŞİRETİN ÜSTÜ ÇİZİLDİ!

Şanlıurfa’daki siyasetin nabzını köşelerinde yoklayan Mehmet Faraç, CHP listesinin yanı sıra Ak Parti’nin listesini de eleştirdi.

Güneydoğu’da Kürt ve Arap nüfusunun göz arde edildiğini ifade eden Faraç, Ak Parti bir çok aşirettin üstünü çizdiğini ileri sürdü.

Mehmet Faraç,Ak Parti listesini şu sözler ile yorumladı.”Güneydoğu'da Kürtlerle Araplar arasındaki demografik denge birçok şehirde göz ardı edilmiş, Urfa gibi bazı şehirlerde listeler bir tek aşirete teslim edilmiş, Mardin, Diyarbakır gibi bölgelerde ise uzun yıllardır AKP'yi destekleyen aşiretlerin üzeri çizilmiş...”

Mehmet Faraç