Fatih Bucak'ın adaylığı netleşmedi mi?

TAKİP ET

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, tartışmalara neden Siverek adayı Mehmet Fatih Bucak için "O aday tam kesinleşmedi" açıklamasını yaptı.

CNN TÜRK’te katıldığı bir programda Fatih Bucak'ın adaylığının yeniden değerlendirileceğini söyleyen Erkek, "Urfa ve Siverek örgütünün görüşü oluştu. Genel Merkez'de yeniden değerlendirilecek" dedi. Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Siverek adayı olarak gösterilen Bucak, tartışmaların ardından genel merkez tarafından Cumhur ittifakı kapsamında adaylığı geri çekildi ve Siverek’te aday gösterilmedi.

Şanlıurfa CHP il örgütü  ve Siverek ilçe örgütünün ortak kararı ile Fatih Bucak Siverek adayı olarak gösterildi. CHP parti meclisi de tartışmaların ardından Bucak ismine onay verdi. Ancak parti de tartışmaların arkası kesilmedi ve henüz Bucak isminin kesinleşmediği sesleri yükseliyor.

TV programında Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Eleştirileri saygı ile karşılıyoruz ama ‘Ben varsam parti var’ anlayışı yanlış. Aday olsak da olmasak da parti için çalışmalıyız” dedi. CHP’de tartışma ve öz eleştiri kültürünün olduğunu belirten Erkek, 19 Şubat’ta listelerin YSK’ye teslim edilmesiyle birlikte tartışmaların sona ereceğini ifade etti.

CHP Urfa İl ve Siverek ilçe örgütleri Mehmet Fatih Bucak'ın adaylığına olumlu bakıyor.  Bu nedenle Bucak'ın adaylığı konusunda CHP'den bir geri adım beklenmiyor.