Faydaları saymakla bitmiyor! Tam bir şifa deposu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da esnaflık yapan Faruk Karageçili, kış ayının kurak ve sık sık sıcaklık değişimlerinin yaşandığı bugünlerde soğuk algınlığına, gribe, boğaz ağrısına ve daha birçok hastalığa şifa kaynağı olan zencefil ve zerdeçalın faydalarından bahsetti.

Kışın kurak geçmesi ve sık sık sıcaklık değişimlerinin yaşandığı bugünlerde soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıkları artış göstermeye başladı. Hastaneye gitmek istemeyen vatandaşlar doğal çözüm önerilerini bulmak için aktarların yolunu seçti.

Vatandaşların hastalıklardan korunmak için başvurdukları adreslerin başında aktarlar geliyor. Aktarlar, vatandaşların besin değerleri açısından oldukça zengin olan zencefil ve zerdeçal tercih ettiğini belirtti.

Sağlık açısından birçok faydası bulunan zencefil ve zerdeçal ayrı ayrı da beraber kullanıldığında inanılmaz faydalı bir besin olabiliyor ancak sağlıklı olan her şeyin yan etkisi de bulunabiliyor ve bilinçsizce tüketmemek gerekiyor.

“KURU ÖKSÜRÜK, SOĞUK ALGINLIĞI, BOĞAZ AĞRISI, GİBİ HASTALIKLARDA ZERDEÇAL VE ZENCEFİL ÖNERİYORUZ”

Urfa Değişim mikrofonlarına zencefil ve zerdeçalın sağlık açısından önemine vurgu yapan Faruk Karageçili, “Yaklaşık 25-30 senedir bu işle uğraşıyorum. Amacımız, insanlara daha faydalı olmak.

Bizim yöremizin en büyük sorunu kuru soğuk olduğu için insanlarda haliyle kuru öksürük, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, farenjit ve daha birçok rahatsızlık görülebilir.

Bu tür hastalıklara en kolay ve kesin çözüm için müşterilerimize zerdeçal ve zencefil tavsiye ediyoruz ve kullanması da çok pratik.

İnsanlar zerdeçal ve zencefili kök olarak kaynatıp ta içebilirler veya toz şeklini alıp süte, yoğurta, bal ve pekmeze karıştırıp ta yiyebilirler” dedi.

“ZERDEÇAL VE ZENCEFİLİN FAZLA TÜKETİMİ FAYDADAN ÇOK ZARAR VERMEYE BAŞLAR”

Esnaf Karageçili, “Zerdeçal ve zencefil özellikle kalp, damar tıkanıklığından tutun üst solunum enfeksiyonları, akciğerdeki kronik hastalığı, bağırsak hastalığı, mide rahatsızlığı ve sindirim sistemlerine çok iyi geliyor ve çok kuvvetli balgam sökücü özelliği vardır.

Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi zencefil ve zerdeçalın fazla kullanımı da zararlı.

Genellikle biz müşterilerimize 15 gün üst üste kullandığınızda 3 gün ile bir hafta ara vermelerini istiyoruz çünkü vücut bağışıklık kazanırsa oda bir yerden sonra faydadan çok zarar vermeye başlar” yorumunu yaptı.

“ZERDEÇAL VE ZENCEFİL EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜRÜNLERİN BAŞINDA GELİYOR”

Vatandaşlar, eğer hızlı ve kesin çözüm isterlerse hakiki bal ve pekmez bulabilirlerse zencefil ve zerdeçalı ayrı ayrı karıştırıp macun haline getirip kullandıklarında muhteşem sonuçlar elde edilebileceklerini ifade eden Karageçili, “Zaten bu yöremizde hakiki pekmez çok rahat bir şekilde bulunabilir.

Şu anda herkesin elinde akıllı telefon ve internet olduğu için insanlar araştırıp neyin sağlığa faydalı ya da zararlı olduğunu kısa bir süre içerisinde öğrenebiliyor.

İnsanlarımızda artık bilinçlendiği için zerdeçal ve zencefil haliyle tercih edilen ürünlerin başında gelebiliyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ BU ÜRÜNLERİ 50 YA DA 100 GRAM ŞEKLİNDE ALIYOR”

Zencefil ve zerdeçalın kökünün fiyatı 200 liradan başladığını ve toz halindeki fiyatı ise 100 liradan başladığı yönünde konuşan esnaf Karageçili, “Genellikle bu tür ürünleri vatandaşlar daha çok 50 ya da 100 gram şeklinde alıyor çünkü kilo ile alındığında hem pahalı geliyor hem de bozulma oranları çok daha yüksek olabiliyor.

Vatandaşlara önerim ise asitli şeylerden uzak durup boğaza zarar verecek yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı ve en önemlisi ise insanlar hastalanmadan önce bol bol zencefil ve zerdeçal tüketmeli ki bağışıklık sistemi güçlensin” diyerek sözlerine son noktayı koydu.

Fayda şifa deposu