Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'dan Süper Kupa vurgusu

TAKİP ET

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Union Saint-Gilloise'e 1-0 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetle çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, tur atlamanın sevincini yaşarken, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa finaliyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Hedef 3 Kupa

Kartal, "Sezon başından beri Konferans Ligi'nde gidebileceğimiz yere kadar gitmek hedefimizdi. Bu akşam çeyrek finale yükseldik. Aynı şekilde Süper Kupa'da da kupayı kazanmak istiyoruz. 3 günde bir maç oynuyoruz ve bu durum oyuncuları yıpratıyor. Elimizdeki en sağlıklı oyuncularla Süper Kupa, Konferans Ligi ve Süper Lig maçlarında mücadele edip, inşallah 3 kupayı da kazanmak istiyoruz." dedi.

Süper Kupa Tarihiyle İlgili Endişeler

Kartal, 7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa finalinin yoğun maç programı nedeniyle zorlayıcı olacağını da vurguladı. "7 Nisan'da oynayacağımız Süper Kupa maçı bizi bayağı zorlayacak. Bu konuda biz daha geniş takvimde daha rahat ortamda maça çıkmayı çok isteriz. Başkanımızın federasyonla yapacağı görüşmeler nasıl bir sonuca varacak merak ediyorum. Biz de daha iyi bir tarihte oynanmasından yanayız." ifadelerini kullandı.

Sakatlık Durumu

Kartal, yoğun maç programının sakatlıklara neden olduğunu da belirterek, "3-4 günde bir maç oynadığımız için kolay değil. Pazar günü oynayacağımız Trabzonspor maçına kadar sağlık ekibiyle yapacağımız konuşmalar sonrası belli olacak." dedi.

Fenerbahçe Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal Süper Kupa UEFA Avrupa Konferans Ligi