Fenomen isim siyasileri hedef aldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da söyledikleriyle gündem olan Mehmet Kubat siyasilere yüklenerek onları görevlerini yapmaya davet ediyorum dedi. Fenomen haline gelen Kubat Şanlıurfa'da ki siyasilerin vatandaşlar tarafından tanınmadığı bunun nedeninin de siyasilerin vatandaşların arasına karışmadığına bağladı.

Yapılan hizmetlerin yetersizliğinden yakınan Kubat Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin’e övgülerde bulunurken Şanlıurfa’da ki AK Parti siyasilerinin de böyle çalışması gerektiğini söyledi.

Sokak röportajlarında kendi has şivesiyle sosyal medyada gündeme gelen fenomen Mehmet Kubat, siyasilere ve belediye başkanlarına sitem etti. Hizmet noktasında belediyelerin Antep’ten geri kaldığını ifade eden Kubat, siyasilerin ise halk arasına karışmadığını ileri sürdü.

İşte Kubat’ın gazetemize verdiği demeçten satırbaşları şu şekilde:

“VATANDAŞ DAHA MİLLETVEKİLLERİNİ TANIMIYOR”

Hizmetler konusunda Şanlıurfalı siyasilere yüklenen Mehmet Kubat: “Burada seçime kaç ay kaldı, emin olun ki Urfalı vatandaşların kimisi daha Şanlıurfa milletvekillerini tanımıyor. Biz sizleri bizim sıkıntılarımızı dinleyin çözüm bulun diye milletvekili olarak seçtik. Ama onlar ne bir hal pazarına ne bir buğday pazarına ne de normal vatandaşların pazara uğrayıp vatandaşın sıkıntılarını dinlememiştir. Seçim zamanı da milletin yakasına yapışıp oy isteyeceksiniz. Bu millet sizi tanımıyor size oyunu nasıl verecek. Urfalılar bu yönetimi istemiyor.” diyerek sitem etti.

“ŞANLIURFA HARABE BİR KÖY GİBİ”

Şanlıurfa’da ki belediyelerin Gaziantep belediyelerini örnek alması gerektiğine vurgu yapan Kubat: “Yanı başımızda olan Gaziantep'e gittim o kadar temiz bir şehir ki, Şanlıurfa'ya dönüp baktığımızda ise harabe bir köy gibi temizlik açısından sıfır denecek kadar az, onların şehrinde yollar asfalt ara sokaklar hep ağaçlık parklar muazzam bir şekilde yapılmış. Şanlıurfa'ya dönüp baktığımızda ise harabe bir köy olmaktan ileri gidememiş. Yollar hep kirli sözde yollar yıkanıyor küçücük bir musluk takmışlar onunla tüm yolları yıkamaya çalışıyorlar. Şanlıurfa sokakları yağdan kirden geçilmiyor.” İfadelerini kullandı.

“KADINLAR ARABALARDAN SOKAKLARDAN GEÇEMİYOR”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Kubat: “Kapaklı pasajında millet arabalardan dükkânlarına gidemiyor, kadınlarımız gezemiyor, kaldırımdan geçemiyor. Yazıktır bu şehir bunları hak etmiyor. Bu olaya bir el atın Şanlıurfa bunu hak etmiyor.  Bizler diyoruz ki Fakir insan bizim evimiz ehlimizdir ama biz fakirleri limon gibi sıktık artık su kalmadı vatandaşın da artık dayanacak gücü kalmadı. Gaziantep'te AK Parti'nin elinde Şanlıurfa'da AK Parti'nin elinde ama arasında dağlar kadar fark var. Şanlıurfa'da siyasilerin de Gaziantep gibi çalışması lazım.” diyerek karşılaştırdı.

Kader Topal / Urfa Değişim

Mehmet Kubat fenomen dayı sen nerdesin