Fidan desteğinden sonra kırtasiye yardımı!

TAKİP ET

Dünyanın 30 ülkesinde ve binlerce şehirde maddi durumu yetersiz ailelerin yardımına koşan Hollanda İnsani Yardım Kuruluşu (İHH) geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'da yaptığı fidan dikiminin ardından bu sefer kente yoksul ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımında bulundu.

Hollanda İnsani Yardım Kuruluşu (İHH) Türkiye Sorumlusu Murat Kurt yaptıkları çalışmalar hakkında Urfa Değişim Mikrofonlarına konuştu.

Şanlıurfada Rahmet Derneği ve Adil Paylaşım Derneğiyle birlikte yoksul ailelere yönelik yardımlarda bulunduğunu söyleyen Murat Kurt 30 ülkenin her şehrine ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirti.

17 yıldan beridir yardım çalışmalarında bulunduklarını aktaran İHH Türkiye Sorumlusu Murat Kurt Türkiyede gerek fidan dikimi ve gerek yoksul ailelere yönelik çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Murat Kurt yaptıkları çalışmaları şöyle değerlendirdi. Biz Hollanda Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı İHH olarak dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiyede de yardımlarımızı yapıyoruz. Bugün de Şanlıurfadayız durumu olmayan ailelere yardımlarımız oluyor. Bugünde çocukların kırtasiye ihtiyacını karşıladık. Hollandadaki gurbetçi kardeşlerimizin bize vermiş olduğu yardımları bizde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Birçok ihtiyaç sahibine elimizi uzatıyoruz. Gereken yardımı yapıyoruz. Hem Hollandadaki Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı hem de buradaki dernekler ile irtibat halindeyiz. Onlar saha çalışmalarıyla yardıma ihtiyaç duyanları belirleyip bize ulaştırıyorlar bizde ellimizden geleni yapıyoruz.

170 BİN FİDAN DİKTİK ŞANLIURFADA

Geçen yılın aralık ayında Şanlıurfada 170 bin fidan diktiklerini söyleyen Murat Kurt yaşanan orman yangınlarından dolayı ülke genelinde ağaçlandırma çalışmaları içerisinde olduklarını ifade etti.

Murat  Kurt Urfayı da ele aldık. Geçen sene Urfada 170 Bin ağaç diktik. Orman Bölge Müdürlüğüyle birlikte diktik. Memleketimizde çok fazla orman yangını olduğu için ormanlık alanları yeniden inşa etmemiz gerektiğini düşündük ve ormana ağaca ihtiyaç olan yerlerde ağaç dimine başladık.  Hollanda İHH ve Adil Paylaşım Derneği olarak yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonra Urfada Ramazan Ayı yardımlarımız olacak. şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI

İHH olarak farklı şehirlerde kırtasiye yardımlarında bulunduklarını, Şanlıurfada yoksul ailelerin öğrencilerin okuması için ellerinden geleni yaptıklarını  ve bugünde çanta ve kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

Murat Kurt Şimdi okulların açılmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi birçok aileye çanta ve kırtasiye yardımı yaptık. Hayırseverler yaptığı bu yardımları yoksul ailelere ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah yardımda bulunan katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Önümüzdeki günlerde Doğu Anadolu Bölgesindeki şehirlere gideceğiz orada durumu olmayan ailelere yardımlarda bulunacağız ifadelerini kullandı.

YARDIMSEVERLERDEN İLGİ FAZLA!

Hollandadaki yardımseverlerden yaptıkları yardımlaşmaya ilginin ve desteğin fazla olduğunu söyleyen Murat Kurt Yardımseverlerden ilgi var. Yardımseverler ellerinden geldikçe ellini taşın altına sokuyorlar. Gerçekten böyle yardımların yapılması gerekiyor. İnsanlara bir yardım ellinin uzanması, insanların hayır duasını alması kadar güzel bir şey yok. Onların hayır duası bizim için çok ama çok önemli Allah bu yardımlara vesile olan herkesten razı olsun. 30 ülkede milyonlarca insana uzanıyoruz. Onların ihtiyaçlarına kulak veriyoruz. Onların sesine ses olmaya çalışıyoruz dedi.

ADİL PAYLAŞIM DERNEĞİ VE RAHMET DERNEĞİ BELİRLİYOR BİZDE GEREĞİNİ YAPIYORUZ!

Şanlıurfada sahada olan derneklerden Adil Paylaşım Derneği ve Rahmet Derneğinin yoksul ailelere ulaştığını ve İHHya bildirdiklerini söyleyen Murat Kurt yardıma en alt seviyede olanlara yönelik başladığını aktardı.

Murat Kurt sözlerine şöyle devam etti: Yardım ettiğimiz ailelerin kriterleri tabi ki var.  Birlikte çalıştığımız dernekler ailelerin durumunu belirliyor. Yarımlarımızı en alt, en kötü durumda olan ailelerle başlıyoruz. Öncelik olarak durumu çok çok kötü olan ailelere ulaşıyoruz. Urfada Rahmet Derneği, Adil Paylaşım Derneği saha çalışmalarını yapıyor. Ailelerin durumlarını belirliyor bize ulaştırıp bizde gereken yardımı yapıyoruz.

17 senedir bu işin içindeyiz. Herkesin başka işleri var. Ama biz vakit ayırarak insanlara ulaşıyoruz.

Onların yardımına koşuyoruz. Karşılığında birçok dua alıyoruz. Gerçekten aldığımız dualar ile mutlu oluyoruz. Yani Afrikadaki yardıma muhtaç bir insana uzanan el olmak gerçekten çok mutluluk verici.

 Yüce Rabbim yardımlarımızı kabul eder inşallah.

Hollanda İHH Türkiye Sorumlusu ve Adil Paylaşım Derneği olarak gecen sene diktiğimiz 170 bin ağacı kontrol etmeye geldik.  Gecen sene yaşanan yangınlardan sonra ciddi bir orman azalması yaşanmıştı. Bizde ağaç dikimi yaptık. Hollandadaki gurbetçi yardımseverler tarafından yapılan kampanya sonucunda toplanan yardımlarla ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bir fidanda bile katkısı bulunan herkese teşekkür ederiz

Haber Mehmet KIRVAR 

Hollanda İnsani Yardım Kuruluşu Şanlıurfa