Fikrini paylaştı; yorumlarla eleştirildi

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet binasının yıkılması kararı ile ilgili düşüncesini paylaşan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi, eleştirel yorumlar aldı. Görev yaptığı dönemde aksayan hizmetler nedeniyle eleştirilen Çiftçi'ye 'Madem güzel düşünüyorsun, sen neden yapmadın!' yorumları yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet binasının yıktırılarak yerinin yeşil alana kazandırılması kararı toplumda destek de alıyor, eleştiri de. Kimi binanın yıkılmadan kazandırılmasını istiyor, kimi de sadece hizmet binasının yerinin yeşil alana kazandırılmasının yeterli olmayacağını savunuyor.

 

‘İsabetli karar olmuştur’

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi de söz konusu proje ile ilgili düşüncesini sosyal medyada paylaştı. Çiftçi, “Büyükşehir Belediye Başkanlığının mevcut hizmet binasının yıkılmasına ilişkin kararı isabetli olmuştur. Daha önce de açıkladığımız üzere; şehir bu projeyle nefes alacaktır. Ek hizmet binası, Ahmet Bahçıvan iş merkezi, Kızılay iş merkezi, Ticaret ve Sanayi Odasının eski binası ve çevresindeki özel mülkiyetlerin kamulaştırılarak büyük bir meydan olarak ortaya çıkarılmalıdır. Belirlemiş olduğumuz bu alanda tarihi yapılardan Şair Nabi Kültür Merkezi, Millet Hanı ve yanındaki cami, Akgöl Konağı ve yanındaki hanın da restore edilerek ışıklandırılması sağlanmalıdır. Bu proje Şanlıurfa’nın turizm şehri olması için önemli olacaktır. Bu projeyle şehrin niteliği ve değeri artacaktır. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

 

‘Binayı tek başına yıktırmak doğru değildir’

Öte yandan hizmet binasının tek başına yıktırılmasının doğru olmadığını savunan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hizmet binasını tek başına yıkmak doğru değildir. Bu binanın etrafındaki tarihi yapıların restorasyonu yapıldıktan sonra düşünülebilir.  Bu yaklaşım şehre bir koruma bakışı verir. Aksi taktirde binanın yıkımı etrafa kötü bir görüntü verir. Belediye binasının ekonomik ömrü tamamlanmamışsa; etrafındaki tarihi yapılar gün yüzüne çıkartılır. Bu bina Eyyübiye Belediyesi hizmet binası olarak tahsis edilebilir. Esas olan kamu malını korumak ve iyi değerlendirmektir. Yıkım en kolay işlemdir.” ifadelerini kullandı.

 

Paylaşıma eleştiri geldi: Peki sen neden yapmadın!

Eski Başkan Nihat Çiftçi’nin görev yaptığı dönemde aksatılan hizmetlere de eleştiriler gelmeye devam ediyor. Öyle ki Çiftçi’nin paylaşımının altında yorumda bulunan vatandaşlar, eleştirel yorumlar yaptı.



Yapılan yorumların bazıları şöyle:

Neşe Tanal: Sen neden yapmadın? Madem bu kadar kafan çalışıyordu. İnsanlarla dalga geçmeyi bırakın artık. Topçu meydanı, trambüs projelerinin rezilliğine bak sonra konuş istersen.



Mahmut Öztürk: Betonlu köy yollarının hizmetini Akçakale ve Harran'nın köylerine görmedik. Çünkü başka ilçelere çalışmaktan bizim AKP’nin kaleleri ilçelere hizmet gelmedi. Çünkü sözde adalet var.



Ibrahim Aişeoğlu: Tebrikler başkanım isabetli karar.



Süleyman Çiçek: Topçu meydanı, eski stad, eski sanayi, geçen aylarda yıkılan eski ek bina ve korkarak söylüyorum gelecek sene keşke böyle olmasaydı diyeceğimiz eski galerilerin yeri gibi olmayacaksa olsun. Yeşil bir meydansa olsun. Ama parke taşı, cafe, bilmem ne ne deyip 3-5 kişi faydalanacaksa neme lazım üstadım olmasın.



Übeyit Paşa Başboğa: İyi güzel diyorsun da sen neden yapmadın Başkan? Sen Harran’a Akçakale’ye Eyyübiye’ye kalıcı bir eser bıraktın mı?







Urfa Değişim

Şanlıurfa büyükşehir belediyesi hizmet binasının yıkılması kararı toplumda destek de alıyor eleştiri de ‘İsabetli karar olmuştur’ ‘binayı tek başına yıktırmak doğru değildir’ eski başkan nihat Çiftçi