Fırat'a ve göllere yavru balık bırakılıyor

TAKİP ET

Su ürünleri av sezonunun başlamasıyla Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki göletlere ve Fırat Nehri'ne yavru balık bırakıldı. Balıkların suya bırakılmasıyla balık sayısı ve türlerinin artırılması amaçlanıyor.

Türkiye genelinde su ürünleri av sezonunun başlamasıyla denizlere de üremesi için yeni balıklar bırakıldı. Bu amaç doğrultusunda Şanlıurfa'da balık sayısının ve türlerinin artırılması amacıyla Fırat Nehri başta olmak üzere Bozova ilçesinde bulunan Küçükgöl ve ilçedeki diğer göletlere yavru balık bırakıldı.







Bozova'da balıkçılık faaliyetlerinin canlanması amacıyla yapılan bu çalışma ile ilerideki zaman sürecinde meyvesini vereceğini belirten Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, DSİ yetkilileri ile birlikte Fırat Nehri ve Küçükgöl'e pullu sazan ve şabut türü balıklar bıraktı.



DSİ Atatürk Barajı Su Ürünleri Baş Mühendisliği tarafından Fırat'a ve göletlere bırakılan balık sayısının  858 bin 534 adet pullu sazan ile 260 bin adet şabut yavru balığı olduğu belirlendi.



 



2 hafta içinde 5 milyon balık

Bozova ilçesindeki göletlere bırakılacak olan balık sayısını açıklayan Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, “2 hafta boyunca tahmini olarak 5 milyon balığı Fırat ve göllerimize bırakacağız” dedi.

 

fırata ve göllere yavru balık bırakılıyor türkiye genelinde su ürünleri av sezonunun başlaması bozova belediye başkanı suphi aksoy dsİ atatürk barajı su Ürünleri baş mühendisliği fırata ve göletlere bırakılan balık sayısı