Fırat'tan binlerce metre ağ toplandı

TAKİP ET

Av yasağının başlamasıyla, Bozova Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından denetimler sıklaştırıldı. Yapılan denetimlerde, 2 bin 500 metre ağ ele geçirilirken, ağlara takılan 100 kilogram balık ise tekrar baraj gölüne bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bozova İlçe Müdürlüğü ekipleri birkaç gün önce Atatürk Barajı Gölünde 3 bin metre civarında sahipsiz balık ağı toplayıp 3 adet turna balığını da Fırat ile tekrar buluşturmuştu. Bozova İlçe Müdürlüğü ekipleri ile Hilvan İlçe Jandarma Bölük  Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa çalışması ile dün akşam Atatürk Baraj Gölü 4 ve 5 nolu avlak sahalarında yapılan denetim ve kontrollerde sahipsiz 2.500 metre misina balık  ağına, 50 adet küpeli kasnaklı olta takımı ele geçirildi. Ağlara takılan 100 kg balık ile ise tekrar göle bırakıldı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Bozova İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Denetim ve kontrollere devam. Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Hilvan İlçe Jandarma Bölük  Komutanlığımız ile müştereken Atatürk Baraj Gölü 4 ve 5 nolu avlak sahalarında yaptığımız denetim ve kontrollerde sahipsiz 2.500 m misina balık  ağına, 50 adet küpeli kasnaklı olta takımına  el koyup  ağa takılan yaklaşık 100 kğ balığı göle iade ettik.”



Urfa Değişim

tarım ve orman bakanlığı bozova İlçe müdürlüğü balık avı Şanlıurfa haberler son dakika