Fırıncılar maske ve eldivensiz işe başlamıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren fırıncı esnafları da koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlerini artırdı. Hijyen çalışmalarını daha fazla sıklaştıran fırıncılar, eldiven ve maske takmadan işe başlamıyor. Pide fırını işletmecisi Veysel Doğan, 'Vatandaşın güvenliği bizim için önemli. Bu nedenle tedbirlerimizi daha fazla artırdık.' dedi.

Koronavirüs salgını tehdidine karşı önlemler artırılırken, en fazla hijyene dikkat etmesi gereken sektörlerden biri de fırın ve unlu mamulleri işletmeleri oluyor. Vatandaşların temel gıdası olan ekmeği daha rahat yiyebilmesi için fırıncı esnafları hijyen çalışmalarını artırarak maske ve eldiven dönemine geçti.

 

‘Vatandaşların ekmeği rahat yemesi için önlemleri artırdık’

Koronavirüse karşı tedbirlerini artırdıklarını söyleyen pide fırını işletmecisi Veysel Doğan, “Bilindiği gibi dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını ile mücedele kapsamında Şanlıurfa’da da tedbirler artırılmış durumda. Bu nedenle vatandaşın temel gıdası olan ekmekte temizlik daha fazla olmalı. Bu nedenle Koronavirüs vakasının Türkiye’de görüldüğü ilk günlerde pide fırını işletmecisi olarak maske takarak önlemlerimizi artırdık. Hijyen çalışmalarımızı artırırken, eldiven ve maske dönemine de geçmiş olduk. Ekmek almaya gelen vatandaşlarımız da aldığımız bu önlemlerden oldukça memnun kalıyor.” ifadelerini kullandı.

 



Vatandaşların ekmekleri ellemesini engelledi

Hijyen kurallarını artıran unlu mamüller işletmeleri de koronavirüs salgınına karşı önlemlerini artırırken, vatandaşların kendi ekmeğini kaldırması da engellendi. Ekmekleri tezgah arkasına alan unlu mamülleri işletmecileri, maske ve eldiven takarak ekmekleri vatandaşa veriyorlar.





Aldığı önlemlerle vatandaşların da takdirini toplayan unlu mamulleri işletmecisi Hasan Batur, “Bilindiği üzere Çin’den başlayarak bütün dünyayı esir alan koronavirüs, ülkemizde de görüldü. Biz hükümetimizin açıkladığı tedbirlere göre gerekli çalışmalarımızı yaptık. Personelimizi kısa bir eğitimden geçirdik. Fırınımıza günde binlerce kişi geliyor. Biz de bunun farkında olarak gerekli çalışmalarımızı yaptık. Virüsün daha fazla yayılmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı da alınan önlemlere uymaya davet ediyorum.” dedi.



Urfa Değişim

fırıncılar maske ve eldivensiz işe başlamıyor Şanlıurfa’da faaliyet gösteren fırıncı esnafları ‘vatandaşların ekmeği rahat yemesi için önlemleri artırdık’ vatandaşların ekmekleri ellemesini engelledi aldığı önlemlerle vatandaşların da takdirini toplayan v