Fırsatçılara ve savaşa bağladılar

TAKİP ET

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle her gün gıda ürünlerine ve akaryakıta zam geliyor. konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, ekonomik sorunların temelinde Ukrayna-Rusya savaşı ile bazı fırsatçıların yüzünde bu zamanların yaşandığı kaydedildi.

Yaşanan zamlardan veryansın eden vatandaşlar zamların ne zaman duracağını kara kara düşünüyor.
Ekonomide yaşanan sıkıntıların çözüm daha bulunmazken vatandaşların cebi her gün zamlardan dolayı yanmaya devam ediyor. Gıda, akaryakıt ve tarım ürünlerine neredeyse her gün zam geliyor. Enflasyonun yüzde 70’i aştığı ülkemizde ekonomik çıkmazdan çıkmanın yollarına vatandaşlardan ilginç yorumlar geldi. Kimi fırsatçılar yüzünden bu sorunlar yaşanırken derken kimileri ise Ukrayna-Rusya savaşının gıda da artışlara neden olduğunu söyledi.

Ekonomide yaşanan sıkıntıların ne zaman sona ereceği merak konusu olurken Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, birbirinden ilginç cevaplar verdi. Gelecekten umutsuz olduğunu söyleyenler kadar 2023 umuttur diyenler de oldu.

“DÜNYA ÇAPINDA YAŞANAN BİR KRİZ VAR”
Değişim gazetesi mikrofonlarına konuşan Ömer Polat ekonomi sorunların dünya çapında olduğunu vurgularken şunları söyledi: “Dünya çapında yaşanan bir ekonomi kriz var. Ukrayna Rusya savaşı son bulursa belki ekonomi biraz düzelir. Şimdilik yapacak bir şey yok bu çileyi çekeceğiz. “

Ekonomi sıkıntıdan 50 yıl sonra çıkılacağını söyleyen Mehmet Emin Gözkıran ise “Yaşanan ekonomi sıkıntıdan ancak bir eli yıl sonra çıkabiliriz. Bizi yüz yıl geriye atıyorlar zaten. Artık bir elli yıl sonra çıkarız inşallah. “dedi.

“HAYAT PAHALILIĞI FIRSATÇILAR YÜZÜNDEN ÇIKIYOR”
Ekonomik sıkıntıların olmadığını yaşanan hayat pahalılıkların sebebini fırsatçılara bağlayan Mehmet Algan, “Yaşanan zamların sorumlusu biziz hükümetin suçu yoktur. Zaten dünyada kriz var.  Ekonomi sıkıntı bizimle düzelir, biz düzelirsek ekonomi de düzelir. Niye diyelim ki ben bir parça eşyayı 5 liraya alıyorum götürüyorum 30 liraya satıyorum. Fırsatçılık yapıyoruz. Bunu da birileri hükümete bağlıyor. Bu yanlıştır. Bu gemide hepimiz varız. Bu gemiyi delmeye çalışan geri zekâlıdır.  Ben bakıyorum bizim insanımızın yüzde 90’ı bindiği gemiyi delmeye çalışıyor. Şimdi herkes ben açım diyor. Kimse aç değil sokaktaki lüks arabalara bakın. Lüks hayata bakın en açım diyenlerin elinde 4-5 bin liralık telefon var.  Ben gidiyorum 2 bin liraya un alıyorum benim aileme 7- 8 ay yetiyor. Ekmek su bulunduktan sonra hiçbir sorun kalmaz. Böyle mahsus ekonomi kötü açım diyorlar. Millet alışmış açım demeye. Çünkü bu sene tam daire alamıyor açım diyor” yorumunda bulundu.

“HÜKÜMET EKONOMİK PAKETLERE AĞIRLIK VERMELİ”
Ekonominin düzelmesi için ekonomik paketler ve üretime ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Korkmaz ise “Ekonomi paketleri hazırlanmalı. Kaynağı bizi yönetenler bulmalı. Bu enflasyonun bu kadar yükselmesine anlam veremiyoruz. Bizi yönetenler bu ekonomi sıkıntılara bir çözüm bulmaları gerekiyor. Daha çok üretime destek çıkmaları gerekiyor.  Önümüzdeki yaz aylarına kadar ekonomi devam eder. Ondan sonrasına bakıp göreceğiz.” İfadelerini kullandı.
 

Türkiye Ukrayna-Rusya savaşı zam