Fıstık ağaçları söküldü, yol ikiye bölündü

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle Bozova'da bazı kırsal mahallelerde ağaçlar yerinden söküldü ve yol ikiye bölündü.

Bozova ilçesine bağlı Akmağara Kırsal Mahallesi, önceki gün etkili olan sağanak yağış nedeniyle sele maruz kaldı. Meydana gelen sel, bölgede tarım arazilerine zarar verirken, Bozova-Suruç bağlantısını sağlayan karayolunun da geçişini engelledi. Sel sularının çekilmesinin ardından aşırı derecede toprağın sürüklendiği görülürken çok sayıda fıstık ağaçları da yerinden söküldü.



Sel sularının çekilmesinin ardından meydana gelen zarar ortaya çıkarken, buğday, arpa ve mercimek ekinleri de oldukça tahribat gördü. Aşırı miktarda toprağın sürüklenmesi sonucu derin ve geniş yarıklar oluşurken, birçok ağacın da köklerinin açıkta kaldığı görüldü. Kökleri açıkta kalan ağaçlar ise kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.



Yol ikiye bölündü

Akmağara Mahallesi ile 75.Yıl Mahallesinin bağlantısını sağlayan yolda su tahliye menfezinin olmaması nedeniyle alanda sel sularının birikmesine neden oldu. Bu nedenle sel suları, yolu aşındırarak ikiye ayırdı. Oluşan sel nedeniyle yaklaşık bir ay önce yapılan yoldan eser kalmadı.



Daha önce de defalarca bölgenin sele maruz kaldığını belirten vatandaşlar "Burada suyun rahatlıklı geçeceği alanlar olmadığı için her seferinde selin meydana gelmesine neden oluyor. Yolun altında su tahliye menfezinin eksik olmasından dolayı yol çoğu zaman aşınırken, toprak da sürüklenerek gidiyor. Biz daha önce de buraya menfez konulması için yetkililere talepte bulunduk. Ancak yetkilileri bu taleplerimize bir türlü olumlu yanıt vermedi." ifadelerini kullandılar.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim Gazetesi

Şanlıurfa haberler son dakika bozova fıstık ağaçları