Fıstık üreticileri taban fiyat bekliyor! Ziyaretçi değil

TAKİP ET

Şanlıurfa'da fıstık hasadı başladı. Başlayan fıstık hasadına sevinen fıstık üreticileri fıstık taban fiyatlarının belirlenmemesinden dolayı şaşkın bir bekleyişin içerisine girdi.

Fıstık üreticileri taban fiyatının ne kadar olacağını merak ederken  yetkililerin suskunluğu fıstık üreticilerinin umutsuzluğa sevk ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’in Nizip ilçesine eylem yapan fıstık üreticileri fıstık taban fiyatlarının belirlenmesi gerektiğini söylerken, artan girdi çıktı maliyetlerini karşılayamadıklarını ifade etti.

Fıstık hasadının başlamasıyla fıstık üreticilerini ve fıstık işçilerini ziyaret eden Ak Parti Şanlıurfa MKYK Yedek Üyesi Vildan Polat Üreteciler için bereketli bir yıl dilerken Gaziantep’in baklavasını öve öve bitiremedi. Vildan Polat “Türkiye'de en fazla fıstık üretimine sahip Fıstığın Başkenti; #Şanlıurfa'mızda, #UrfaFıstığı'nın hasat zamanı başladı.

Fıstık üreticilerimiz için bereketli bir yıl olsun inşallah. Gaziantep Baklavasınında olmazsa olmazı, baklavalık fıstığın hasadı hayırlı olsun. Prof. Dr. Vahit Kirişci Fatma Şahin” ifadelerini kullandı.