'Fiyatını geçtik, bari kalitesini koruyun!'

TAKİP ET

Şanlıurfa'da kaliteli malzemenin kullanılmadığından dolayı ekmeğin yenilmeyecek duruma geldiğine tepki gösteren vatandaşlar, ekmekle masaya çivi çakarak kalitesini denediler.

Tırnaklı ekmek olarak bilinen Şanlıurfa fırın ekmeğinde kalitenin düşürüldüğü belirtilerek sürekli fırıncılara tepki gösteriliyor. Ekmeğin fiyatının yükseltilmesine rağmen gramajının düşürülmesine tepki gösteren vatandaşlar, durumu sosyal medyada paylaşarak yetkililerin buna müdahale etmesini istediler.

 

Fiyat artarken, gramaj düşürülüyor

Şanlıurfa'da son zamanlarda genel fiyat artışına ekmek de dahil oldu ve ekmek 1 TL oldu. Bir yandan fırıncı esnafları maliyetin kurtarmadığını, ekmeğin fiyatının yükselmesi gerektiğini belirtirken, vatandaşlar ise ekmek fiyatının yüksek olmasına tepki gösterdi. Fiyatı yüksek olarak görülmesine rağmen birçok bölgede gramajın düşürülmesi vatandaşların tepkisini de büyüttü.

 

Ekmek fırından eve yetişmeden tahta gibi kuruyor

Birçok fırın, maliyetini azaltmak için gramajı düşürmeyi tercih ederken, fırın işletmecilerinin bir kısmı da kalitesiz malzeme kullanmayı seçti. Ancak kalitesiz malzemenin kullanılmasından dolayı çıkarılan ekmek sofraya yetişmeden tahta gibi kuruyor.

 

Ekmekle çivi çaktılar

Ekmeğin kısa sürede ne kadar kuruduğunu yetkililere göstermek için deneme yapan vatandaşlar, ekmekle masaya çivi çakmaya çalıştılar. Bu görüntüyü sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, yetkililere seslenerek "Fiyatından vazgeçtik, fiyatı istediğiniz kadar artırın. Ancak kaliteli fırıncılar kaliteli malzeme kullansın. Bari ekmeğimizin kalitesi bozulmasın." ifadelerini paylaştılar.



Murat Doğan / Urfa Değişim



ekmek ile çivi çaktı Şanlıurfa haberler taşlaşan ekmek son dakika