Fiyatlar çay keyfini de kaçırdı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın vazgeçilmez içeceği olan kaçak çay olarak bilinen ithal çayın fiyatı 80 TL'den aşağı inmiyor. Kaçak çayın fiyatı demin tadını da kaçırdı.

Döviz kurlarındaki hareketlilik, bölgede en çok sevilen çayın da tadını kaçırdı. Sık tüketilen ürünler arasında yer alan çay da yüksek fiyattan nasibini aldı. Çayın fiyatının kısa sürede 80 TL'yi bulması ve bu fiyatta sabit olarak kalması Şanlıurfalıları memnun etmiyor. Şanlıurfalı vatandaşlar, içeceklerin olmazsa olmazı olan çayın fiyatının daha da armasından endişeli.



Çaycı esnafı Serdar Demirtaş, çay fiyatlarının sürekli arttığına dikkat çekerek, döviz fiyatlarındaki  hareketliliğin bu konuda etkili olduğunu söyledi. Demirtaş, “Son zamanlarda artan çay fiyatları Şanlıurfalı vatandaşların adeta çay keyfini kaçırdı. Vazgeçilmez olan çayın fiyatı aşırı yükselince, vatandaşlar da çayı daha az tüketmeye başladı. Çay almak için gelen vatandaşlar daha önce çayı kiloyla alırken, artık yarım kilodan fazla alanların sayısı çok az. Çayın yerini de giderek başka içecekler alıyor. Fiyatın yükselmesi biz çay satıcılarını da etkiledi. Daha önce günlük ortalama 50 kilogram çay satışımız vardı. Fakat son zamanlarda artan fiyatlar nedeniyle 50 kilogram çayı 3 haftada satamaz hale geldik." dedi.



Çayın fiyatının düşmesini beklemediklerini de belirten Serdar Demirtaş, "Toptan çay alımı yaptığımız yerlerde de fiyatlara gelen zamlar bu fiyatları adeta 2'ye katladı. Vatandaşın demliğine gelene kadar geçen süreçte bu fiyatlar 80 TL’yi buluyor. İndirim beklenmeyen çayın fiyatı aksine giderek artmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

 

fiyatlar çay keyfini de kaçırdı! döviz kurlarındaki hareketlilik bölgede en çok sevilen çayın da tadını kaçırdı çay fiyatlarının sürekli arttığına dikkat çekerek