Galatasaray'dan çocuklara psikolojik destek!

TAKİP ET

Depremden ve selden etkilenen Şanlıurfaspor'da Galatasaray futbol okulu, çocuklara antrenmanlar eşliğinde psikolojik destek veriyor.

Galatasaray futbol okulu antrenörü Ahmet Kutluay, çocukların depremden psikolojik olarak etkilenmemesi için onlara antrenmanlarda destek verdiklerini söyledi.

“ÇOCUKLARIN MUTLU OLMASIYLA BİZDE MUTLU OLUYORUZ”

Ahmet Kutluay: “11 ilden biri olan Şanlıurfa’da çocuklar depremden etkilendi. İki haftadır antrenmanlara başladı. Çocuklara depremin etkilerini unutturmak için etkinliklerimiz oluyor. Galatasaray Futbol okulu olarak futbol etkinliği yapıyoruz. Çocuklara eğitsel etkinlikler yapıyoruz. Futbol ile güzel anlar yaşatıyoruz. Çocukların mutlu olmasıyla bizde mutlu oluyoruz. Antrenmanlar yapılsın diye aileler bize baskı yaptı. Çocukların o zor günleri unutması gerektiğini ifade ettiler. Türkiye ve Urfa olarak depremde zor günler geçirdik. İnşallah o günleri bir daha yaşamayız ve çocuklar da unutur. Çocuklar o günlerden çok etkilendi. Psikologumuz çocuklarla görüşüp toplantı yaptı. Depremin bir gerçek olduğunu ve destek vermek için onlarla birlikte eğitim verdik” dedi.

Galatasaray futbol okulu koordinatörü ve antrenörü Adnan Alper ise eğitsel programlara deprem sürecini atlamaları için çalıştıklarını ifade etti.

Alper, “Ülkemizde yaşanan deprem ve selden çocuklarımız ciddi şekilde etkilendi. Galatasaray futbol okulu olarak çocukları bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için psikoloji olarak destek olduk. Antrenmanların başlaması için velilerden ciddi tepki aldık. Çocukların psikolojisini düzeltmek için eğitsel programlarımız devam ediyor. Antrenmanlar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Selden ziyade çocuklarda depremin etkileri daha fazla idi. Çocuklara depremin doğal bir afet olduğunu bu sürecin olağan olduğunu anlatıyoruz. Ülke olarak bu süreçten el birliğiyle çıkacağız.”

Haber: Mehmet Halhalli

Foto: Tevfik Kapçı