Galericiler gitti, molozlar kaldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yıllardır yıkılma haberleri ile gündemde olan galericiler sitesi, yıl başında yıkılmıştı, ancak sitenin yerinde şimdi de molozlar çirkin bir görüntü oluşturuyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yer alan, şehrin göbeği denilecek bir konumda bulunan Oto Alım Satım sitesi uzun yıllardır devam eden çalışmalar sonunda 2020 yılının balında yıkılmıştı. 1986 yılında kurulan site zamanla çevresinde çoğalan binalar nedeniyle şehir merkezinde uzun yıllar bir keşmekeş kaynağı olarak durdu. Bölgeye Valilik, Adliye ve İş-kur binalarının yapılması ile gündeme gelmiş, bölge esnafının Evren Sanayi sitesi yakınındaki yeni yerine taşınması ile kent merkezindeki site yıkılmıştı.

Yıkım işlemleri biten bölge şimdi ise moloz yıkıntıları arasında park edilen araçlar ile farklı bir görüntü kirliliği mevcut. Yaklaşık 5 ay önce biten yıkım çalışmalarından  beri bölgede herhangi bir çalışmaya bulunmuyor. Benzer bir durumda olan Eski sanayi sitesi bölgesi ve bu bölge için uygulanması düşünülen kentsel dönüşüm projeleri ufukta görülmezken, her iki yerde çok kötü görüntüler bulunuyor.  

 

urfa haliliye kentsel sönüşüm eski oto alım satım moloz