Gazeteci Dolaş: "Gazetecilik hamallıktır"

TAKİP ET

Gazetecilik anlamında yıllarca görev alan ve aynı zamanda Siverek Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü görevini üstenen Şükrü Dolaş gazetecilik alanında bilinmeyenleri anlattı.

KADER TOPAL  30 Yılı aşkındır gazetecilik yapan Dolaş Güneydoğu’da gazeteci olmanın zorluklarını anlatırken sürekli köşe yazılarında da zorlukları dile getirdi.

“GAZETECİLİK HAMALLIKTIR”

Güneydoğu’da özellikle baş gösteren kan davalarından aşiretlere, aşiretlerden feodal yapıya ve daha birçok konuya değinen gazeteci Dolaş “Siverek’te gazetecilik hamallıktır.” diyerek Doğu da gazetecilik yapmanın zorluklarına değindi.

“BÜROKRASİ SAKATTIR”

 Konuşmasının bir kesitinde geçen “Gazetecilerin bu coğrafyada gazetecilik yapmasını istemem. Siverek'te gerçek anlamda gazetecilik hamallıktır. Aşireti adına bir ajans kurmuş anandan emdiğin süt burnundan gelecek. İnsanın yüreğinin dayanamayacağı şeyler yaşadım. İnsanların ne kadar acımasız ne kadar vahşi olduğunu gördüm. Tabutumu taşıyacak, kalemimi yerden kaldıracak iki tane cesur insan bulduğum vakit ve dürüst gazeteci bulduğum zaman ben yazacağım.  Bürokrasi sakattır.” sözlerine yer verdi.

Sadece fragmanı oynatılan video kısa sürede beğeni yağmuruna tutuldu.

Gazetecilik Gazetecilik hamallıktır Şükrü Dolaş Siverek Belediyesi Basın Yayın Müdürü gazeteci doğuda gazetecilik gündem