'Gazetecilere de yardım edilmesi gerekir'

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışan ancak maaş alamayan gazetecilere de yardım edilmesi gerektiğini belirtti. Tanal, 'Gazeteciler olmazsa toplum hiçbir bilgiye ulaşamaz.' dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler birçok iş sektörünü durdururken, reklam ve ilan gelirlerinin de kısıtlandığı yerel gazetelerde çalışan gazeteciler de ücretsiz izne ayrılıyor. Bu nedenle gazeteciler de devam eden kötü gidişattan olumsuz etkileniyor.



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gazetecilerin de zor bir süreç geçirdiğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ve yardım edilmesini vurguladı. Milletvekili Tanal, “Anadolu'nun 81 ilinde ve ilçesinde gazete ve internet gazeteciliği yapan gazeteciler, koronavirüs nedeniyle çalışamıyorlar ve mağdurlar durumdalar. Devletimiz, belediye ve STK’lar tarafından yapılan yardımın gazetecilere de yapılması gerekir. Şu anda koronavirüs nedeniyle evinden çıkmayan ve evinde belki bir şeyi kalmayan gazeteciler, kimseye bir şey diyemez. Çünkü gazeteci olduğu için ‘Bu durumda param yok’ dese insanlar inanmaz. Acilen ülke geleninde gazeteciler için de yardım edilmesi lazım.” dedi.

 

Büyük şirketlerde çalışan gazeteciler zaten maaşını alıyor. Ama Anadolu'da  maaş almadan çalışan gazeteciler ne yapsın!  bu durumda iktidarın, belediye ve STK’ların gazetecilere yardımcı olması lazım. Çünkü gazeteciler olmasa hiçbir şekilde bilgiye ve habere ulaşamayız. Toplumun sesi ve kulağı olan basın ise biz evde iken onlar haber peşinde koşuyor. Gazeteci yazacak ki Anadolu insanı ülkedeki olaylardan haberdar olabilsin. Çok acilen ulusal ve yerel gazetecilere sahip çıkılması lazım.” ifadelerini kullandı.



Urfa Değişim

‘gazetecilere de yardım edilmesi gerekir’ chp İstanbul milletvekili mahmut tanal koronavirüs nedeniyle evinden çıkmayan anadolu insanı ülkedeki olaylardan haberdar olabilsin belediye ve stk’ların gazetecilere yardımcı olması lazım